Gazete Vatan Logo
Magazin Lazer lipoliz ile zayıflanmaz...

Lazer lipoliz ile zayıflanmaz...

Lazer lipoliz nedir? Lazer liposuction nedir? Bu yöntem ile zayıflamak mümkün mü ? Bu soruların cevabını Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Eser Aydoğdu’ya sorduk.

Estetik cerrahi’de gelişen yöntemler ve teknolojiler; her geçen gün yağ alma işleminde farklı seçenekleri sunuyor. İnsanlar son yüzyılda zayıflamak, daha fit görünmak ve daha sağlıklı olmak için farklı yollar deniyor. Bu yöntemler arasında zayıflama ilaçları, zayıflama çayları, şok diyetler, diyetisyenler, psikologlar, hipnoz ile zayıflama, akupunktur, yoga ve pilates, spor salonları, Awt, gibi cihazlar, klasik liposuction, lazer lipoliz, smartlipo, vaserliposuction, lazer liposuction gibi birçok seçenek var.

Lazer Lipoliz ise ameliyathane ortamı olmadan uygulanan bir yağir yağ alma işlemi. Kullanım alanları sınırlı. Çok fazla miktarda yağ alınacaksa lazer liposuction yöntemini tercih edilmemeli. Lazer Liposuction ameliyathane ortamında yapılıyor. Ama ne lazer lipoliz ne de lazer liposuction; bir kilo verme veya zayıflama yöntemi değil.

Lazer lipoliz zayıflamada tercih edilen bir sistem değil, daha çok vücut şekillendirme, bölgesel yağlardan kurtulma yöntemi. Genelde kliniğimize gelen, kilo problemi olan kişilerde öncelikle diyetisyen ile beraber bir yeni bir beslenme alışkanlığının oluşturulmasını istiyorum, ondan sonra eğer yeme bağımlılığı gibi problemleri varsa psikoterapi öneriyorum. Destek olarak ya spor ya da AWT gibi sıkılaştırmaya yönelik ek uygulamalar gerektiğini de unutmamak gerekiyor. Kişi bu yaşam tarzını benimseyecekse lazer yöntemi ile yağ aldırmalı. Çünkü bu yöntemlerin hiçbiri kalıcı değil. Liposuction yaptırayım her istediğimi yiyebilirim gibi bir düşünce kesinlikle yanlış.

Haberin Devamı

Lazer ile yağ almanın en uygun olduğu problemler bölgesel yağlanmalar. Kişinin kilo problemi olmadan, spora rağmen, diyete rağmen erimeyen yağlar için en uygun yöntemlerden birisi. Örneğin basen bölgesi, diz içi yağlanma veya bel bölgesindeki yağlanmaları azaltmak spor veya rejim ile mümkün olmuyor. Özellikle bu bölgelerde başarılı sonuçlar elde ediliyor.

Sonuçta lazer lipoliz ile zayıflama mümkün değil, vücut şekillendirme yöntemidir. Lazer lipoliz mi yoksa lazer liposuction mı tabiî ki muayeneden sonra karar verilmeli. Vücudun istenilmeyen bölgelerindeki yağ ve kilo fazlalıklarını alınarak vücudun olması gereken normal hatlarına ulaşması sağlamalı.

Haberin Devamı