Gazete Vatan Logo

Lassa, Barcelona’yla 1 milyara dokunacak

Barcelona ve Arda Turan’ın resmi sponsoru olan Lassa, 54 ülkede bugün vizyona giren reklam filmiyle çok konuşulacak. Filmde, Arda ve takım arkadaşları Suarez, Pique, Neymar ve Rakitic’i zorlu bir antrenman bekliyor. Reklamı 54 ülkede 1 milyar kişinin izleyecek

Lassa, Barcelona’yla 1 milyara dokunacak

Çok değil 7 ay önce Barcelona’nın salon takımlarına ve Arda Turan’a sponsor olan Türk lastik firması Brisa, kısa zamanda yükselişe geçti.

Barcelona’nın basketbol, hentbol, futsal (salon futbolu) ve tekerlekli paten hokeyi olmak üzere 4 salon takımına isim sponsoru olan Lassa, kulüple 4 yıllığına 21.6 milyon euroya anlaştı.

Hemen ardından da Arda Turan’ı iki sezonluğuna reklam yüzü yaptı. Ve karşılığını kısa sürede aldı. Katalan takımıyla bu işbirliği öncesinde Barcelona’da Lassa markalı ürün satmakta zorlanan Brisa, şimdi tabelalarda en önde yazıldığı bir döneme girdi. Barselona’da ilk mağazasını Eylül ayında açan şirket, İspanya’da bayi sayısını 41’e çıkardı.

Bilinirlik artıyor

Barcelona ile global anlamda atağa kalkan Brisa, bugün 54 ülkede gösterime girecek Lassa reklam filmiyle rakipleri karşısında pazar payını artırmayı hedefliyor. Türk kanalları ile Eurosport’ta İngilizce yayınlanacak reklamda Arda ve Barcelona Külübü’nün sporcuları, Lassa lastikleriyle zorlu bir antrenman yaparken görülüyor.

Haberin Devamı

Türk reklam ajansı Alemetifarika’nın Barcelona’daki eski bir depoda üç günde çektiği filmin 1 milyar kişi tarafından izlenmesi bekleniyor. Brisa Ticari Ürünler Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Egemen Atış, “Amacımız marka bilinirliği algısını artırmak. Marka bilinirliğimiz kısa sürede yüzde 22’lerden 32’ye geldi. Arda’lı bu reklamla yüzde 35’e çıkarmak istiyoruz” diyor.

‘Sağlamsa Lassa’ konsepti değişti

Yeni reklam filminin, Lassa’nın daha önce yurt içinde gösterilen ‘Sağlamsa Lassa’ konsepti reklamlarından farklı olduğunu ifade eden Egemen Atış, “Sporcularımız Semih Saygıner, Şahika Ercümen, Serdar Kılıç, İpek Soylu ile çektiğimiz eski reklam filmlerinde lastikle birlikte yürüyen bir başarı hikayesi vardı. Bu filmde lastikle başarıya uzanan, sınırları zorlayan bir konsept yarattık” diyor ve ekliyor: “Barcelona takımının sloganı ‘Bir kulüpten fazlası’, biz de Lassa için ‘Bir lastikten fazlasını’ işlemeye çalıştık...”

Lastikle ağır antrenman

Lassa’nın reklamında Barcelona antrenmanlarının kapısı aralanıyor. Kapıların açılmasıyla bir anda kendini oyuncuların eğitim gördüğü zorlu merkezde bulan Arda, “Vay vay vay, nereye geldik biz ya...” diyerek şaşkınlığını gizleyemiyor. Neymar, Pique, Rakitic, Suarez; Lassa lastiklerinin yaşadığı yol şartlarına benzeyen ağır antrenman yapıyor. Pique havadan gelen lastiği göğsünde yumuşatıyor. Neimar karda antrenman yapıyor. Efsane basketçi Navarro sallanan lastiklerin arasından potaya şut isabet ettirmeye çalışıyor. Reklam Pique’nin, Arda’ya “Sen kalıyorsun, ben gidiyorum” (Türkçeye “Dur daha yeni başlıyor” diye çevrilmiş) sözleriyle bitiyor.

Haberin Devamı