Gazete Vatan Logo

KYK Sorgulama Ve Yurt Dışında Okuyan Öğrencilerin Kredi İşlemleri

KYK tarafından sağlanan hizmetlere KYK sorgulama yaparak ulaşabilirsiniz. Yurtdışında okuyan öğrencilerin de yararlanabileceği KYK hizmetleri için haberin devamını okuyabilirsiniz.

Ülkemizde üniversite eğitimine geçiş yapan tüm öğrenciler için Kredi ve Yurtlar Kurumu üzerinden kredi, burs ve yurt için başvuru yapılması mümkündür. Üniversite öğrencilerine yönelik devlet hizmetlerini sunan KYK, bu bakımdan öğrencilerin barınmadan yiyeceğe, temizlikten maddi katkıya kadar her konuda yardım sağlayabilmektedir. Sağlanan imkânlardanyararlanmak isteyen öğrencilerin hizmetler için başvuru yapması yeterlidir. Yapılacak başvurunun arından kişilere hizmetler sunulacaktır. Fakat yurt gibi sınırlı imkanlarda kişilerin asil ve yedek olarak sıralaması yapılarak sırayla hizmetlerden yararlanması sağlanmaktadır. Ülkemizde eğitim gören öğrencilere sağlanan KYK hizmetleri, yurt dışında öğrenim görecek öğrenciler için de geçerlidir.

KYK BORÇ SORGULAMA

KYK BURS SORGULAMA

KYK BORÇ ERTELEME

T.C. vatandaşı olan her öğrencinin, yurt dışına eğitim için gittiği durumlarda dahi KYK’nın hizmetlerinden faydalanması mümkündür. Bunun için de yine başvuru tarihlerinde kuruma başvuru yapılması gerekir. Başvurulardan olumlu cevap alınması ile birlikte, öğrencilere yurt dışında dahi olsa burs ve kredi imkanı sağlanmaktadır. Burs ve kredi almak için başvuru yapan öğrenciler, başvuru sonucunu KYK sorgulama yaparak öğrenebilmektedir. Sorgulama işlemi için Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun internet sitesine giriş yapılması ve ilgili sorgulama alanına ulaşılması gerekmektedir.

Haberin Devamı

Yurt dışında öğrenim gören öğrenciler için burs kredi sonuç sorgulama sayfası altında sunulan hizmetten, sorgulama alanını doldurarak sizler de yararlanabilirsiniz. Sorgulama formunda yer alan T.C. kimlik numarası, baba adı, cilt no, aile sıra no ve sıra no gibi bilgileri girmeniz ile birlikte, sistem tarafından adınıza sorgulama yapılacaktır. Sorgulama sonucunda ise kredi ya da burs alıp almadığınız sayfada belirtilecektir. Bu şekilde sizler de kredi ve burs sorgulamanızı kolayca yapabilirsiniz.

Online olarak yapabileceğiniz işlemlerin sadece birisi olan yurt dışı öğrencilerinin kredi ve burs sorgulama hizmeti ile bu konuda bilgi alabileceğiniz gibi yurt başvuru sonucu sorgulama, kredi ve burs başvuru işlemleri gibi tüm hizmetlere yine Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı