Gazete Vatan Logo

KYK Sorgulama İle Yurt Başvuru Sonucu Öğrenin

KYK sorgulama yaparak yurt başvurunuzun sonucunu öğrenebilirsiniz. KYK sorgulama sayfası ve KYK sorgulama ile ilgili detaylar haberin devamında.

KYK tarafından alınan yurt başvuruları sonuçlandırıldı. Yapılan duyuru ile birlikte, Nisan ayı yurt başvuru sonuçlarının internet üzerinden paylaşıldığı duyuruldu. 3 Nisan ile 13 Nisan arasında yurtlarda kalmak için başvuru yapan öğrencilerin, açılan KYK sorgulama sayfası üzerinden yurt başvuru durumunu sorgulaması yapması başvuru sonucunu öğrenmesi için yeterli olacak.

KYK BORÇ SORGULAMA

KYK BURS SORGULAMA

KYK BORÇ ERTELEME

KYK sorgulama ile yurt başvuru sonucunu öğrenmek isteyen öğrencilerin ilk olarak KYK sitesi üzerinde açılan 2014 – 2015 yurt başvuru sonucu sayfasına giriş yapması gerekiyor. Giriş yaptıktan sonra ise formu kimlik bilgilerinizle doldurmanız yeterli olacak. Sırasıyla T.C. kimlik numarası, baba adı, cilt numarası, aile sıra no ve sıra no gibi bilgileri girmenizin ardından ara tuşuna basmanız ile birlikte yurt başvuru sonucunuz sistem tarafından yayınlanacaktır.

Belirtilen şekilde sorgulama yaptıktan sonra öğreneceğiniz yurt başvuru sonucunuzun ardından, başvurunuz kabul edilmiş ise kayıt işlemlerinizi başlatabilirsiniz. KYK tarafından 20 Nisan ile 24 Nisan tarihleri arasında yapılması planlanan yurt başvuruları için bu tarihler arasında kayıt işlemlerinizi tamamlamanız gerekmektedir. Yurt başvuru sırasında sizden istenen belgeleri eksiksiz olarak yanınızda bulundurmalısınız.

Haberin Devamı

Yurt başvuru işlemleri için istenen belgeler; yurtlara öncelikli bir şekilde kayıt yaptırma hakkı olanların durumlarını gösteren belge, 4 tane fotoğraf, anne ya da babasından birinin özürlü olması durumunda özür yüzdesini ve durumunu gösteren belge, yurtta kalan başka kardeş varsa kardeşin öğrencilik durumunu gösteren belge ve yurt için yatırdığınız ücretlerin dekontu. Tüm belgelerin eksiksiz bir şekilde teslim edilmesi ile birlikte KYK yurtları için başvuru işlemleriniz tamamlanacaktır.

KYK sorgulama yaparak sadece yurt bilgisi değil, Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından sunulan tüm hizmetlere ulaşmanız mümkündür. KYK sorgulama işlemlerini, belirtilen şekilde yapabileceğiniz gibi E Devlet gibi portallar üzerinden de yapabilirsiniz. Yurt başvuruları için KYK sorgulamalarını yapmak için duyuruları da yakından takip etmeniz gerekmektedir.

Haberin Devamı