Gazete Vatan Logo

Kuruluş Osman dizisi nerede çekiliyor?

ATV ekranlarında yayınlanan, başrolünü Burak Özçivit’in oynadığı Kurtuluş Osman dizisi hakkında merak edilenler arttı. Diriliş Ertuğrul’un devam dizisi olarak ekranlara gelen dizi, Osmanlı’nın kuruluş kısmını konu edinecek. Kuruluş Osman nerede çekiliyor?

Kuruluş Osman dizisi nerede çekiliyor?

Kuruluş Osman dizisi seyirciyle buluşuyor. Mehmet Bozdağ’ın yapımcısı olduğu Kurtuluş Osman dizisi Osmanlı’nın ilk yıllarına ışık tutacak. Peki, 360 dönüm arazi üzerine kurulu olan Kuruluş Osman dizisi nerede çekiliyor? İşte detaylar…

KURULUŞ OSMAN NEREDE ÇEKİLİYOR?

Kuruluş Osman dizisinin setinin nerede olduğunu ve nerede çekildiği de oldukça merak ediliyor. Kuruluş Osman için yapımcı Boğdağ Film dev bir plato kurdu. Kuruluş Osman dizisi çekimleri, İstanbul'un Beykoz ilçesine bağlı Riva bölgesinde çekiliyor. 360 dönüm arazi üzerine kurulan platoda, kaleler, hamamlar, camiler, klişeler ve hanlar yer alıyor.

Avrupa’nın en büyük platolarından biri olarak kabul edilen, Kuruluş Osman dizisinin platosunda 60 ayrı marangoz görev yapıyor. Yaklaşık 1500 kişinin görev aldığı dizi setinde ayrıca bir de yapay göl olacak.