Gazete Vatan Logo

Kürtaj skandalında hastaneden hücreye

KKTC’deki yasa dışı kürtaj skandalında polis yeni isimlere ulaştı. Zanlılardan kanser tedavisi gören Aygün Deniz 50 bin lira kefaletle serbest bırakıldı. Diğer 8 zanlı için 8’er gün daha ek tutukluluk süresi alındı.

Kürtaj skandalında hastaneden hücreye

Girne’de yasal sınır olan 10 haftadan büyük fetüslerin ameliyatla alarak gebelik sonlandırdıkları iddiasıyla tutuklanan 4’ü doktor, 9 kişi geniş güvenlik önlemleri altında, ilk kez kelepçeli olarak mahkemeye getirildi. Polisin olayla ilgili 19 ifade aldığı öğrenilirken, bu ifadelerin ardından yeni delillere ulaşıldığı öğrenildi. Soruşturmayı yürüten polis çavuşu Namık Kemal Baz, yasa dışı kürtaj suçuna karışan yeni kişilerin arandığını bildirdi.

Ambulansla getirildi

Zanlılardan Dr. Fahri Karagözlü tedavi görmekte olduğu Lefkoşa Devlet Hastanesi’nden dün sabah taburcu edilerek mahkemeye getirilirken, UBP milletvekili Ergün Serdaroğlu’nun eşi olan Dr. Rasiha Serdaroğlu ise duruşmaya kalp doktorunun gözetiminde, ambulans eşliğinde ve tekerlekli sandalyeyle katıldı. Duruşmayı milletvekili Ergün Serdaroğlu da izledi.

50 bin lira kefalet

Kürtajlarla ilgili kayıtların yer aldığı ajandayı çöpe attığı iddia edilen sekreter Aygün Gündüz, göğüs kanseri tedavisi gördüğü gerekçesiyle 50 bin lira kefalet ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Gündüz her gün karakola giderek imza verecek. Ancak polisin kayıtların tutulduğu kayıp ajandayı bulamadığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Türkiye’den uzman doktor

Girne Kaza Mahkemesi’nde görülen duruşmada hastanede kalmaları tepki çeken zanlılardan Dr. Fahri Karagözlü, 6 Mart’ta Türkiye’den gelen uzman doktor tarafından YDÜ Hastanesi’nde muayene edildi ve hakkında rapor hazırlandı. Bilirkişi raporu doğrultusunda Dr. Karagözlü, dün son kontrollerin ardından Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nden taburcu edilerek polise teslim edildi.

8 gün daha tutuklular

Davaya bakan hakim Gökhan Asafoğulları, polisin istediği ikinci 8 günlük ek süreyi onayladı. Aygün Deniz dışındaki zanlılar Dr. Rasiha Serdaroğlu, Dr. Fahri Karagözlü, Dr. Verda Tunçbilek, Dr. Mehmet Ali Tunçbilek, ebe Ayşegül İşbilir, emekli hemşire Taner Okburan, güvenlik görevlisi ve şoför Aziz Dağgün ile hasta danışmanı Cemaliye Ölmez’in tutuklukları devam edecek. Zanlılar 16 Mart Çarşamba günü tekrar mahkemeye çıkacak.

Haberin Devamı

Hastaneden hücreye

Türkiye’den gelen uzman doktor raporunda Dr. Rasiha Serdaroğlu’nun (solda) 10 Mart Perşembe gününe kadar gözetim altında tutulması gerektiğini belirtti. Mahkeme, Dr. Rasiha Serdaroğlu’nun hastanedeki tedavisinin 10 Mart’a kadar polis gözetiminde sürmesine ve tedavisinin ardından polis nezarethanesinde gönderilmesine karar verdi.