Gazete Vatan Logo

Kürt Dili’nin tek rakibi ODTÜ

Kürt Dili ve Edebiyatı bölümlerinde kontenjanlar doldu

Üç üniversitede açılan Kürt Dili ve Edebiyatı bölümlerinde tüm kontenjanlar doldu. 445 puanla öğrenci alan Mardin Artuklu Üniversitesi 441 puanlık ‘ODTÜ İngilizce Tarih’le yarıştı

1 milyon 232 bin üniversite adayının ter döktüğü Lisans Yerleştirme Sınavı’nın sonuçları (LYS) 25 Temmuz Perşembe gecesi saat 23.45’te açıklandı. 673 bin öğrencinin yerleştiği üniversite tercihlerinde Kürt Dili ve Edebiyatı bölümü tercihlerinde ilginç bir durum yaşandı. Dolup dolmayacağı merak edilen kontenjanlara öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Türkiye’de yalnızca üç üniversitede bulunan Kürt Dili ve Edebiyatı bölümülerine bu yıl, Mardin Artuklu Üniversitesi 47, Muş Alparslan ve Bingöl Üniversiteleri de 41 kişilik kontenjan açtı. Toplam 129 kontenjana yüksek puanlarla öğrenci alındı. Mardin Üniversitesi 445 Türkçe-Sosyal (TS) taban puanıyla öğrenci alarak gözde üniversitelerin puanlarını bile geride bıraktı. Bingöl Üniversitesi ise de 369 taban puanla öğrenci aldı.

445 en yüksek taban puanıyla öğrenci alan Mardin Artuklu Üniversitesi’ne giren bir öğrenci, bu puanla İstanbul Üniversitesi’nin Türkçe Öğretmenliği ile Türk Dili ve Edebiyatı bölümüne girebiliyor. Bu adayların puanları, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Sanat Tarihi bölümlerine yerleştirilmeye de yetiyor. Hatta Türkiye’nin en prestijli üniversitelerinden olan ODTÜ’nün İngilizce Tarih bölümünün 441 en küçük taban puanı ile Mardin Artuklu Üniversitesi Kürt Dili ve Edebiyatı bölümünün 445 en büyük taban puanının birbirine çok yakın olması, bu bölüme duyulan ilginin arttığını gösteriyor.

Haberin Devamı