Gazete Vatan Logo

Kurdan faizden etkilendi sarsılan ilk marka oldu

80 yıllık yerli marka HOTİÇ, konkordato açıkladı. Şirketin CEO’su Alihan Hotiç, “Piyasalarda yaşanan nakit akışı sıkışıklığı, TL’de yaşanan aşırı değer kaybının piyasa faizlerini öngörülebilir düzeyin çok üzerine çıkarması sebebiyle kısa vadeli ödemelerde sorunlar yaşadık” dedi

Kurdan faizden etkilendi sarsılan ilk marka oldu

1938’de kurulan, Türkiye genelinde 150 satış noktasında 900’e yakın çalışanla hizmet veren ayakkabı ve aksesuar markası HOTİÇ’in CEO’su Alihan Hotiç, konkordato talebinde bulunduklarını açıkladı. Hotiç, son dönemde piyasalarda yaşanan nakit akışı sıkışıklığı, Türk Lirası’nda yaşanan aşırı değer kaybının piyasa faizlerini öngörülebilir düzeyin çok üzerine çıkarması sebebiyle şirketin kısa vadeli ödemelerde sorunlar yaşamaya başladığını söyledi.

Bu sürecin ticari faaliyetlerini etkilediğini belirten Hotiç, “Piyasa koşullarına uyum sağlamak adına, mevcut ödeme yapımızda sürdürülebilir değişikliklere gitmek, bazı tedbirler almak ve yasal süreçleri devreye koymak adına Yönetim Kurulu kararı ile yeniden yapılandırma sürecini başlatmış bulunmaktayız. 31.08.2018 tarihi itibarıyla Av. Yunus Egemenoğlu tarafından yetkili Asliye Ticaret Mahkemesi’ne yapılan konkordato talebimiz gereğince, mahkemece tedbir kararı alınmıştır” dedi.

Haklar korunacak

“Tüm tedariğini yurt içinden yapan ve ihracat yolculuğuna çıkmış HOTİÇ markamız milli bir değerdir” diyen Hotiç, “Yeniden yapılandırma sürecimizin temel amacı müşterilerimizin, tedarikçilerimizin ve bayilerimizin haklarını korumaktır. Bu süreç, daha sağlam ve kararlı adımlarla markamızı ileriye taşıyacaktır. Bugüne kadar yarattığımız güven, kalite ve mutlu müşteri deneyimini daha nice yerli ve yabancı müşterimize uzun yıllar yaşatmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Süreci şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaştıklarını da sözlerine ekleyen Hotiç, “Geçici süreli bu durumu başarıyla ve el birliği ile geride bırakacağız” diye konuştu.

İhracatı 2 yılda 7 kat arttırdı

HOTİÇ Ayakkabı Sanayi ve Ticaret A.Ş. olarak 1938 yılından bugüne kadar Türkiye genelinde 150 satış noktasında 900’e yakın çalışanları ile 1.5 milyonu aşkın müşteriye hizmet verdiklerini anlatan Alihan Hotiç, şirketin gelişimini şu sözlerle anlattı: “80 yıllık köklü geçmişimizde farklı yaşam tarzlarına uygun, özgün tasarım, toplam kalite ve marka kimliğini öne çıkaran sektöründe lider ayakkabı ve aksesuar markasıyız. Tasarım ve üretiminin tamamı Türkiye’de yapılan, üretim teknolojisini, el işçiliğinin kalitesiyle birleştiren moda markası HOTİÇ olarak 2015 yılında Türkiye’den çıkan ilk global Türk ayakkabı markası olma hedefi ile ihracat yoluna çıktık. Tüm satın almamızı yurt içindeki tedarikçi partnerlerimizden yaparak, Türk ayakkabı ve çanta üretiminin gücünü de arkamıza alarak çok hızlı bir ivme yakaladık. 2 senede 7 katına çıkan ihracat rakamlarına ulaşmayı başardık. İsviçre’den Moğolistan’a kadar geniş bir coğrafyaya yayılan markamız, şu ana dek kendi mağaza konseptimiz ile açılan bayiler aracılığı ile büyüdü.”

Haberin Devamı