Gazete Vatan Logo

Kurdaki saldırıyı tersine çeviririz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ekonomide hiçbir rasyonel ve teknik temeli olmayan tamamen kur üzerinden yürütülen saldırı dalgasını tersine çevirmek için projelerimiz var” dedi

Kurdaki saldırıyı tersine çeviririz

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ekonomisinin temeli olmayan bir kur saldırısıyla karşı karşıya olduğunu söyledi.

AK Parti’nin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ekonomide hiçbir rasyonel ve teknik temeli olmayan, tamamen kur üzerinden yürütülen saldırı dalgasını tersine çevirmek için hayata geçirecek projelerimiz var” diye konuştu.

Kur savaşı ilan ettiler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önceki açıklamalarında finans sektörünü eleştirerek Türkiye’ye karşı kur savaşı ilan edildiğini belirtmişti. Erdoğan, “Kalktılar bu ara bize kur savaşı ilan ettiler. Ne ilan ederseniz edin, avucunuzu yalarsınız avucunuzu ama buradan bir şey daha söylüyorum; ey finans sektörünün içerisinde olanlar, bizi kur, şu, bu bunlarla tehdit etmeye kalkmayın, bu ülkede yaşam hakkı bulamazsınız. Bak bu kadar açık söylüyorum çünkü bize kur savaşı, finans sektörüyle böyle bir müdahale, adeta bu memlekete ihanettir. Ona fırsat veremeyiz. Asla” değerlendirmesinde bulunmuştu.

Haberin Devamı

Son olarak Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de Türkiye Bankalar Birliği’nin (TBB) 61’inci Genel Kurul toplantısında reel ekonomi ile döviz kuru arasında bir kopukluğun olduğuna dikkat çekti.

Kopukluk var

Şimşek, başka ülkelerden daha hızlı büyüyen ve Avrupa Birliği (AB) ile üyelik süresinde milli gelirde AB ile arayı kapatan ülkelerin para birimlerinin reel olarak değer kazanması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

“TL yakın dönemde AB ile arayı kapatmaya devam etmesine rağmen, 33 puanlık ara kapatmasına rağmen, reel efektif kur endeksinin bu seviyelere inmiş olması ekonomiden, büyümeden kopuk bir noktada olduğumuzu net bir şekilde ortaya koyuyor.”