Gazete Vatan Logo

Kuran kursunda tecavüz şoku

Ensar Vakfı Çorum Şubesi başkanı 2 kız öğrenciye tecavüz suçundan tutuklandı

Çorum Ensar Vakfı Şube Başkanı 52 yaşındaki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Z.İ.’nin cinsel istismar suçundan tutuklanmasına neden olan 21 yaşındaki Ö.Y. ortadan kayboldu. Öğretmenden şikayetçi olan baba ifadesinde, “Büyük kızıma tecavüz etti, küçük kızıma da elle tacizde bulundu” dedi. Din öğretmeni, baba ve 15 yaşındaki kızı E.Y.’nin ifadesi doğrultusunda cezaevine konurken, mağdur olan 21 yaşınadki kız bu konuda şikayette bulunmadı. 21 yaşındakikızın Adana’da yaşayan bir kişiyle de ilişkiye girdiği ortaya çıktı.

Çorum’da meydana gelen olay kentte büyük yankı yaptı. Mehmetçik Lisesi’nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeninin ifadesinde, “Böyle bir şey yok. Taciz söz konusu değil. Bunlar bizim çocuklarımız. Çocuğumuz yaşında öğrencilerimiz. Böyle bir şey kesinlikle yok. Ben 30 yıldır çocuklara ahlaki değerleri öğretiyorum. Bu çocukların nasıl böyle bir ifade verdiğine hayret ediyorum” diyerek suçlamaları kabul etmedi. Çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanıp Çorum L tipi Kapalı Cezaevi’ne konulan öğretmen iftiraya uğradığını ileri sürdü.

Küçüğünü de taciz etti

Çorum merkezde bir camide imam olarak görev yapan 45 yaşındaki baba ise savcılık ifadesinde, Ensar Vakfı Şube Başkanını suçlayarak, “Vakıfta düzenlenen kurslar sırasında büyük kızıma tecavüz etti, küçük kızımı elle taciz etti” iddiasında bulundu. 15 yaşındaki kızı da, “Öğretmenimiz ablama tecavüz etti. Bana da elle tacizde bulundu” dedi. Bu arada 21 yaşındaki gezmek için gittiği Adana’nın Ceyhan İlçesi’nde evli ve 3 çocuk babası Adem M. ile de cinsel ilişkiye girdiği ortaya çıktı. Adem M. ile birlikte olduğunu söyleyen genç kızın hamile olduğu ortaya çıkınca da ’Cinsel saldırı ve zorla alıkoyma’dan dolayı mağdur olarak ifadesi alındı.



Haberin Devamı