Gazete Vatan Logo

Kumarhanede kazandığı 4.5 milyon TL’yi istiyor

KKTC’ye tatile giden inşaat mühendisi Gözde Şafak Sezer, kumarhanedeki slot makinesinde ‘jackpot’ yapıp 4.5 milyon TL kazandı. Kumarhane yetkilileri “makinede teknik bir hata var” diyerek parayı ödemeyince ortalık karıştı.

Kumarhanede kazandığı 4.5 milyon TL’yi istiyor

İnşaat mühendisi Gözde Şafak Sezer, 28 Nisan 2016’da tatil için yaşadığı Gaziantep’ten KKTC’ye giderek Nuh’un Gemisi Oteli’ne yerleşti. 30 Nisan, saat 00.30’da otelin kumarhanesindeki slot makinelerinden birinde oyun oynarken ‘jackpot’ yaparak 4 milyon 500 bin 51 TL ikramiye kazandı. Ancak yetkililer makinenin başına geldiğinde ödenecek rakam konusunda tartışma başladı. Yetkililer ikramiyeyi ödemeyeceklerini söyledi.

“Bu kadar para yok”

Polis ve Casino İşletmecileri Birliği’ne giden Gözde Şafak Sezer yaşadıklarını şöyle anlattı: “Bana 4.5 milyon TL kazandığımı ama kendilerinin böyle bir tutarı ödeyebilecek durumda olmadıklarını ifade ettiler. Hatta çok daha az bir ikramiyeyi bile ödeyecek para olmadığı söylendi. Ödemede ısrarcı olduğumuzu gördükleri zaman ise bunun makinedeki teknik bir hatadan kaynaklandığını ve böyle bir para kazanmadığımızı söylediler.”

Bakanlık el koydu

Başvuruların ardından Maliye Bakanlığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Şans Oyunları Kurulu ise bu olayla ilgili olarak Perşembe günü Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi Müdürü Eralp Münür Pınar başkanlığında toplanarak incelemeyi başlattı. Dün otel ve kumarhanenin yetkilileri Lefkoşa’da kurul önünde ifade verdi.

Haberin Devamı

4.5 milyon TL’nin fotoğrafı

VATAN’a konuşan Sezer’in avukatı Doğu Abidin, “Adli ihbarda bulunduk. Maliye Bakanlığı ve Şans Oyunları Kurulu’na başvurduk. Maliye Bakanı Müsteşarı Ahmet Havutçu ile görüştüm. Bakanlık bu olayı adanın turizme yönelik imajını sarsmaması için çok önemsiyor. Maliye Bakanı Serdar Denktaş gelişmeleri yakından takip ediyor. Elimizde ikramiyenin verildiği anın fotoğrafı ve müvekkilime verilen oyun kartı var. Ayrıca Şans Oyunları Kurulu ve polis kumarhanenin kamera kayıtlarını talep etti” dedi.