Gazete Vatan Logo

Sean Penn’den Oscar’da ırkçı şaka: 'Bu … Yeşil Kartı kim verdi?'

Ünlü aktör Sean Penn’in, Oscar töreninde en iyi yönetmen ödülünü vermek için çıktığı sahnede, ödülü kazanan Meksika asıllı yönetmen Alejandro Gonzalez Inarritu için yaptığı ırkçı olarak nitelendirebilecek soğuk şaka törene gölge düşürdü.

Sean Penn’den Oscar’da ırkçı şaka: 'Bu … Yeşil Kartı kim verdi?'

Oscar töreninde “Kim bu o. ç.’na buraya gelmesi için yeşil kart verdi” diye soran Sean Pean, ardından “Birdman” diyerek Meksikalı bir göçmen olan ve ABD’de yaşayan yönetmen Alejandro Gonzalez Inarritu’yu hedef aldığını gösterdi.

Sean Penn’in bu tatsız ‘şaka’sını ilk başta anlamayan ve açıklanan isme odaklanan seyirciler Birdman ismini duyunca çığlıklar eşliğinde ödülü alkışladı. ABD’de ve dünyanın dört bir tarafında televizyon başındaki, özellikle Latin Amerika kökenli izleyiciler sosyal medya üzerinden Sean Pean’i ağır bir dille eleştirdi.

Ödülü, Sean Penn’in elinden alan ünlü direktör Alejandro Gonzales Inarritu yaptığı konuşmanın sonunda, Meksikalı olmaktan gurur duyduğunu ve ödülü ülkesine ve dünyanın dört bir köşesinde yaşayan Latinlere ithaf ettiğini söyledi.