Gazete Vatan Logo

Mağara adamları ilk kez bu müzede

Türkiyeʼnin ilk imitasyon müzesi Tekkeköyʼde kuruluyor

Paleolitik, mezolitik ve tunç çağına ait buluntulara rastlanan, Türkiye’de Antalya Karain Mağaraları’ndan sonra en eski yerleşim yeri olduğu tespit edilen Samsun’daki Tekkeköy Mağaraları’nın turizme kazandırılması için yapılan çalışmalar tamamlandı.

Tekkeköy Belediyesi, kamulaştırdığı binalara, imitasyon (taklit) müzesini kuruyor. Müzenin etrafına ise taş devrinde yaşayan mağara adamlarının yaşam tarzını anlatan heykeller yerleştiriliyor. Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin, Tekkeköy Mağaraları’nda Frigler, Hititler, Rumlar gibi birçok uygarlığın yaşadığını söyledi.

Tekin, “Tekkeköy Mağaraları’nın etrafındaki binaları kamulaştırdık. Mağaraların etrafında temizlik çalışması yaptık. Şimdi turizme kazandırmak için Türkiye’nin ilk imitasyon müzesini kuruyoruz. Yani milattan önce 60 bin ile 10 bin yılları arasında yaşanan evrelerdeki insanoğlunun yaptığı, kullandığı eserleri imitasyon ederek sergileyeceğiz. Yine bu kapsamda müzelerin etrafına Taş Devri’nde yaşamış insanların heykellerini yerleştirdik” diye konuştu.

Haberin Devamı