Gazete Vatan Logo

Cam’ın Ruhu

Cama ruh veren Ayşen Savcı’nın ‘’Cam’ın Ruhu’’ sergisi başlıyor! Türkiye’de cam sanatına hayat veren Ayşen Savcı’nın ‘Cam’ın Ruhu’ adlı kişisel sergisi, 20Mart tarihinde İsveç Başkonsolosu Jens Odlander, ABB Başkanı Sami Sevinç, Autoliv Başkanı Mustafa Alaca, Tarhan Erdem, Okan Tapan, Kagider Başkanı Gülden Türktan ve Cüneyt Türktan, Leyla Laleli, Zeynep ve Faruk Tahsildaroğlu, Kadir ve Papatya Aydın, Fehmi Yaşar, Tayfun ve Suzan Bayazıt, Sevdil ve Servet Yıldırım, Denizbank Başkanı Hakan Ateş ve Leyla Alaton gibi birbirinden değerli isimlerin katılımıyla Ortaköy Kültür Merkezi Sanat Galeri’sinde başlıyor! Camın saydamlığı sayesinde üç boyutluluğa getirdiği olanakları kullanarak, renk ve form kombinasyonlarını farklılaştırarak cama hayat veren sanatçı Ayşen Savcı, tek tek tasarladığı cam heykellerini doğal malzemelerle özellikle de doğal taşlarla birleştirerek; utanç, çaresizlik, umut, hırs, aşk, hakimiyet gibi bir çok duyguyu işlediği çalışmalarını, ‘Cam’ın Ruhu’ adlı sergisinde sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

Sanatçı yaptığı heykelleri, hazırladığı kalıplar vasıtası ile, camı fırınlarda önce eritip sonra da soğutarak elde ediyor. Camın transparan özelliğini kullanarak, açık kalıplar vasıtası ile üç boyutta çok güzel etkiler yakalanabildiğini söylüyor. Ayşen Savcı, kapalı kalıplarda camın transparan özelliği bir ölçüde kaybedilse de buzlu ışığı gizemli bir şekilde yansıtarak muhteşem sonuçlar elde ettiği sergisinin açılışını 20 Mart tarihinde, Ortaköy Kültür Merkezi’nde gerçekleştiriliyor.

Geçtiğimiz yıl biri Bodrum Dibeklihan’da diğeri de İstanbul İsveç Başkonsolosluğu’nda olmak üzere iki kişisel sergi sunan Ayşen Savcı’nın eserleri, İstanbul’un yanı sıra başta Stockholm olmak üzere Göteborg, Bodrum, Milano, Londra, Bezançon, NY ve Atina’da özel koleksiyonlarda yer alıyor. 29 Mart tarihine kadar Ortaköy Kültür Merkezi’nde ziyarete açık olan, camın ruhunu ortaya çıkaran ‘’Cam’ın Ruhu’’ sergisi tüm sanatseverleri ziyarete bekliyor.

Haberin Devamı