Gazete Vatan Logo

Küçüklere büyüklere Panda...

Fuarla birlikte Türkiye pazarına giriş yapacak

- Fiat’ın küçük şehir otomobili Panda, yeni yüzüne kavuştu. Araçta, benzinli ve dizel motor seçenekleri yeri alıyor. Dodge Journey temel alınarak tasarlanan Fiat Freemont da markanın ilk SUV modeli olacak.

İtalyan otomobil üreticisi Fiat’ın Chrysler ile yaptığı işbirliğinin önemli simgelerinden birini temsil eden Fiat Freemont, İstanbul Autoshow Fuarı’yla birlikte Türkiye pazarına giriş yapacak. Crossover tasarımıyla dikkat çeken Dodge Journey temel alınarak geliştirilen araç, Türk tüketicilere hitap eden özellikleriyle öne çıkıyor. 170 beygirlik 2.0 litre turbo dizel motorla tanıtılacak olan Fiat Freemont, 5 metreye yakın uzunluğu, 3 koltuk sırasında 7 kişiye varan oturma kapasitesi ve güçlü tasarıma sahip hatlarıyla dikkat çekiyor. Fiat Freemont’un önden çekişli versiyonları manuel şanzıman, 4X4 versiyonları otomatik şanzımanla tercih edilebilecek.

Autoshow Fuarı’nda satışına başlanacak olan yeni Fiat Panda ise dış görünümünde yuvarlak hatları ve geniş iç mekanıyla ön planda olacak. Yumuşak hatlı estetik özellikleri, aerodinamik açıdan da önemli kazanımlar sağlıyor.

Otomobil büyüyen boyutlarıyla iç mekânda sınıfının üzerinde geniş yaşam alanı sunarken çok kompakt bir otomobil olmaya devam ediyor. Uzunluğu 365 santimetre (+12 santimetre), genişliği 164 santimetre (+7 santimetre) ve yüksekliği 154 santimetre (+1 santimetre) olan yeni nesil Fiat Panda, güvenlikten de ödün vermeden 5 kişiye kadar konforlu bir seyahat imkânı sağlamayı başarıyor. Fiat’ın DNA’sında bulunan ve basit çözümlerle hayatı kolaylaştıran tasarım anlayışının bir başka önemli göstergesi ise Fiat tarafından ilk kez kullanılan ‘Slim’ ön yolcu koltukları ayrıca ön plana çıkıyor. İnce fakat güvenlik ve sağlamlıktan ödün vermeyen Slim koltuklar, yolculara önde ilave 23 milimetre, arkada ise 6 milimetre alan sunuyor. Slim koltuklar, bagaj kapasitesine de olumlu katkıda bulunuyor.

Araçta; benzinli motor seçeneği de şimdiye kadar 10 milyon adetlik üretim rakamına ulaşan Fire Motor Ailesi’nin en yeni üyesi 1.2 Fire EVO IIz yer alıyor. 1.2 litrelik bu motor, 69 beygir güç üretirken, 102 Nm’lik tork değerine ulaşabiliyor.

Ortalama yakıt tüketimi 5.2 litre/100 km olan 1.2 Fire EVO II’nin emisyon değeri 120 g/km. Araçta görev yapan tek dizel motor 1.3 litre Multijet II. 75 beygir güç ve 190 Nm tork ile sunduğu performansın yanı sıra ekonomik bir motor olan 1.3 Multijet II, 3.9 litre/100 km olan ortalama yakıt tüketimiyle öne çıkıyor. 1.3 litrelik bu dizel motor, 104 g/km’lik emisyon değeriyle de çevreci olduğunu gösteriyor.

Haberin Devamı