Gazete Vatan Logo

Küçük otomobil modasına uymak için 20 milyar yeter

Yoğun trafik, park sorunu ve yakıt ekonomisi küçük otomobillerin yıldızını parlattı. Küçük otomobil satışlarındaki patlama ile firmalar bu segmentte model seçeneklerini de artırdı. İşte 20 milyar liranın altındaki 'boylarından büyük işler yapan' küçük otomobiller...

Bundan yıllar önce kullanılan otomobil ne kadar büyükse o kadar çok itibar görürdünüz. Firmalar da bunun için küçük otomobil üretmeyi bir prestij kaybı gibi görürlerdi. Günümüzde ise en büyük otomobil üreticileri bile ürünlerine küçük otomobiller eklemek için yarışmaya başladılar. Küçük otomobillerin artık daha çok tercih edilmesinin birçok nedeni var. Her geçen gün artan araç sayısı yollarda ilerlemeyi ve park etmeyi imkansız hale getirirken depoyu doldurmak cesaret gerektiriyor. Bayan sürücülerin de önemli ölçüde artması ve onları daha kolay kullanıp park etmeleri, küçük otomobillerin yıldızını her geçen gün parlatıyor.

Ekipman düzeyleri göz dolduruyor
Artık en çok satan otomobil sınıfını oluşturan bu otomobillerin en büyük silahı ise sahip oldukları uygun fiyat. Eskiye göre bu sınıfta değişen en önemli özellik ise artan ekipman düzeyi oldu. Siz onların küçük otomobiller olarak adlandırıldıklarına bakmayın. Sadece malzeme kalitesi ve konfor özelliklerinde değil, ekipman ve güvenlik konsunda çok büyük bir mesafe katedildi. Onlar artık kalabalık şehirlerin küçük fakat etkili savaşçıları arasındaki yerlerini aldılar. İşte 20 milyar liranın altındaki fiyatla sunulan küçük otomobiller:

Suzuki Alto - 16 milyar 970 milyon lira
Daihatsu Sirion - 19 milyar 982 milyon lira
Chevrolet Kalos - 19 milyar 663 milyon lira
Kia Picanto - 18 milyar 995 milyon lira
Hyundai Getz - 19 milyar 800 milyon lira
Hyundai Accent - 19 milyar 263 milyon lira
Lada 2110 - 14 milyar 375 milyon lira
Toyota Yaris - 19 milyar 925 milyon lira
Skoda Fabia - 19 milyar 990 milyon lira

Haberin Devamı