Gazete Vatan Logo

Küçük Elif Uludağ’da kızak kayarken can verdi!

İstanbul’dan ailesinin karne hediyesi olarak Uludağ’a götürdüğü Elif, kızak kayarken dengesini kaybedip dere yatağına düştü. Ambulans helikopterle hemen Bursa’ya götürülen Elif, iç kanama yüzünden hayatını kaybetti.

Küçük Elif Uludağ’da kızak kayarken can verdi!

İstanbul’da yaşayan Ceyda ve Cengiz Uymuşlar çifti, kızları Elif ve Zeynep’i karne hediyesi olarak Bursa Uludağ’a götürdü. Ailenin neşeli tatili, 8 yaşındaki küçük kızları Elif, kızakla kayarken dengesini kaybedip dere yatağına düşünce kabusa döndü. Kafasını sert bir cisme çarpan küçük Elif, ambulans helikopterle hemen Bursa Çekirge Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı ama kurtarılamadı.

Dere yatağına yuvarlandı

Fatih Kocamustafapaşa İlkokulu’nda eğitim gören 8 yaşındaki Elif ile Okyanus Koleji’nde okuyan ablası Zeynep, Uludağ’da bir süre otelde dinlendikten sonra ikinci oteller bölgesinde anne babalarının kendileri için kiraladığı kızakla kaymaya başladı. Anne ve babaları kayak yaparken kendileri de kızak kayıp eğlenen iki kardeşten Elif, kontrolünü kaybedip dere yatağına yuvarlandı. Başını sert bir kar kütlesine çarpıp ağır yaralanan minik Elif’e ilk müdahale sağlık ekipleri tarafından kaza yerinde yapıldı. Ardından ambulans helikopter Bursa Çekirge Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Elif Uymuşlar, doktorların tüm çabasına karşın iç kanamadan yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

Savcılık soruşturma açtı

Kızının ölümüyle sinir krizi geçiren anne Ceyda Uymuşlar bir süre hastanede müşahade altında tutuldu. Minik Elif’in ölümüyle ilgili olarak savcılık da ‘ihmal’den soruşturma başlattı. Cenazesi morgda bekletilen küçük kızın İstanbul’da ya da memleketi Yalova’da toprağa verilmesi bekleniyor.

ANNESİ HASTANELİK OLDU

Kızı Elif’i Uludağ’da kazayla kaybeden anne Ceyda sinir krizi geçirince hastanede tedavi altına alındı.

Küçük Elif Fatih’te okuduğu ilkokulda Belediye Başkanı Mustafa Demir’in açtığı özel sınıfta okuyordu.

KİRALIK KIZAK 15 LİRA

ULUDAĞ’DAKİ kayak merkezlerinde tatilcilere kiralanan kızakların saatlik ücreti 15 ile 25 lira arasında değişiyor.