Gazete Vatan Logo

Krizler Türkiye’yi tansiyon ölçer satışında lider yaptı

Türkiye'de geçen yıl 120 bin tansiyon ölçer cihazı satıldı

Ekonomik krizler ve siyasi gerilimlerle dolu geçen yıllar Türk insanını tansiyon hastası yaptı. 15 milyon insanın tansiyon hastası olduğu, bunların sadece 1 milyonunun düzenli tansiyon kontrolü yaptığı Türkiye, dünyaca ünlü Braun marka tansiyon ölçerlerin en çok satıldığı ülke oldu. Braun’u 2006 yılında Procter&Gamble’dan satın alan Amerikalı Kaz Incorporated, geçen yıl Türkiye’de 120 bin adet tansiyon ölçer sattı. Bu yıl da bu rakamın üzerine çıkmayı hedefleyen Kaz Incorporated Türkiye, Ortadoğu ve Afrika Direktörü Cemail Baykuş, “Bizim grubumuz altında 30’a yakın ülke var. Hem bu ülkeler içinde hem dünya genelinde en çok tansiyon ölçer bizim ülkemizde satılıyor. Bu üründe pazar lideriyiz. Bu liderliğin sebepleri arasında ülkemizin özellikleri, krizler, belirsizlikler, beslenme şekli gibi pekçok etken var” diye konuştu.

Türkiye’de 2003 yılında bu işe başladıklarında sadece 8 bin adet tansiyon ölçer sattıklarını hatırlatan Baykuş, son 4 yılda beklentilerin üzerinde satış yaptıklarına dikkat çekti. Pazarı büyüttüklerini anlatan Baykuş, “Pazarı büyüttük ama çok sayıda rakibi de pazara çektik. Uzakdoğu kökenli ürünler çok arttı. Sağlık çok ciddi bir konu. Tüketici neyi alacağını bilir ama tansiyon ölçerde 59-209 YTL olan ürünleri 29 YTL’ye satan var. Bu konuda tüketicinin dikkat etmesi gerekiyor” dedi.

Tansiyon ölçer dışında en çok sattıkları ikinci ürünün ateş ölçer olduğunu da anlatan Cemail Baykuş, bu yıl 40 bin adet ateş ölçer satmayı hedeflediklerini kaydetti.

İlk elektrikli buhar makinesinin mucidi tarafından kuruldu

AMERİKALI Kaz Inc., ilk “elektrikli buhar makinesi”nin mucidi olan Max Katzman tarafından 1926 yılında, New York’ta kuruldu. Bugün, üçüncü kuşak aile temsilcisi Richard Katzman’ın yönettiği grup, hava nemlendirme, hava temizleme, ısıtıcılar, vantilatörler, soğutucular ve klimalar ile ev konforu kategorisine girerek ürün yelpazesini geliştirdi. 1994 yılında Procter&Gamble’ın isteğiyle Vicks markalı hava nemlendirme, temizleme ürünleri geliştirip pazarlamaya başladı. Bu konuda başarılı olan Kaz, Vicks markası ile ateş ölçerler kategorisine de girdi ve dünyada 1 numaralı üretici konumuna yükseldi. 1996’da dünya çapında yenilikçi ve kaliteli ürünleri ile bilinen Honeywell’in ev ürünleri bölümünü bünyesine katan Kaz, 2006 yılında Braun sağlık ürünlerini bünyesine kattı. Grubun cirosu ise 530 milyon dolar.

Honeywell ‘havayı’ değiştirecek

CEMAİL Baykuş, Kaz’ın markalarından Honeywell’i de Eylül ayında Türk pazarına sunacaklarını söyledi. Mekanlardaki havayı temizleyen, nemi ayarlayan bu ürünlerin büyük ilgi görmesini beklediklerini belirten Baykuş, “Braun’daki başarımızı bu ürünlerde de tekrarlayacağımıza inanıyoruz. Bu alanda da güçlü bir konuma geleceğiz. Eylül ayında ürünlerimiz tüketiciye ulaşacak” diye konuştu.

Haberin Devamı