Gazete Vatan Logo

Krize rağmen lüks SUV CX-7’yi getirecek

Mazda, 4x4 modeli CX-7 ile krizden fırsat yaratmayı planlıyor

Türkiye’de kendi operasyonunu yürütmeye başlayan Mazda, 2009 yılında pazarın daralacağı öngörüsüne karşın yeni Mazda3 ve ilk kez getireceği 4x4 modeli CX-7 ile krizden fırsat yaratmayı planlıyor.

TÜRKİYE’DEKİ en eski Japon markalarından Mazda, krize rağmen büyüme yönlü stratejisini bozmadı. Japon şirket, 6 ay önce aktif hale getirdiği Türkiye operasyonunda, yeni yıla yeni modeller ve yükselen satışlarla girmeyi planlıyor. Mazda Türkiye Genel Müdürü Bora Koçak, 2008’in kendileri açısından yeniden yapılanma yılı olduğunu, bu yüzden krizden daha az etkilendiklerini söyledi. “Bizim için önemli olan 2009 yılı. Mart ayında ABD’de üretilen SUV modelimiz CX-7’yi Türkiye’de satışa çıkararak, imajımızı yükselteceğiz” diye konuşn Koçak, “Haziran başında esas silahımız yeni Mazda3’lerle krize ve düşen pazara meydan okuyacağız” dedi. Koçak, CX-7’yle Türkiye’de bir ilke imza atarak 3 yıllık garanti süresi içerisinde tüm bakım masraflarını karşılayacaklarını da söyledi. Yeni Mazda3 hatchback’in tanıtımında konuşan Koçak, Türkiye’ye doğrudan girmelerinin krize denk geldiğini ancak bunu bir fırsat olarak değerlendirdiklerini söyledi.

CX-7, 50 bin euro

MART ayında Türkiye’de satışa sunacakları SUV modeli CX-7’nin sınıfının en performanslı modeli olacağını belirten Bora Koçak, “260 beygir gücündeki 2.3 lt benzinli motor ve otomatik şanzıman ile en üst donanım seviyesi standart olacak ve 50 bin euro fiyatla satışa sunacağız. Bu fiyata alınabilecek en hızlı SUV olacak. Amacımız bu modelden çok satmak değil imajımıza katkı sağlaması. CX-7 ile 3 yıl boyunca tüm servis masraflarını karşılayacağız” dedi.

90 ödüllü Mazda3 Haziran’da geliyor

SEDAN versiyonu Los Angeles Fuarı’nda tanıtılan yeni Mazda3 ailesinin hatchback versiyonunun dünya tanıtımı Bologna Otomobil Fuarı sırasında gerçekleştirildi. Bugüne kadar 2 milyon adet satarak dünya çapında 90 ödül alan Mazda3 ailesi, ikinci jenerasyonuyla Haziran başından itibaren Türkiye’de satışa çıkarılacak. Baştan aşağı yenilenen yeni Mazda3 ailesinin hatchback ve sedan olmak üzere iki gövde tasarımı bulunuyor.

Haberin Devamı