Gazete Vatan Logo

Kritik isimleri koruyan 52 polis açığa alındı

Açığa alınan 9 bin 103 polisin arasında Cumhurbaşkanlığı ve TBMM Koruma Daire Başkanlığı’nda görevli toplam 53 polisin de olduğu ortaya çıktı. Açığa alınanlardan 115 kişi ise emniyet müdürü seviyesinde

Kritik isimleri koruyan 52 polis açığa alındı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) emniyet içindeki, “mahrem imalarına” yönelik 4 bin 672 şüpheliden 3 bin 224 kişi hakkında gözaltı kararı vermesinin ardından İçişleri Bakanlığı da önceki gün akşam saatlerinde harekete geçerek, Türkiye’nin gündemine oturan bir karara imza atmıştı. Bakanlık, emniyet bünyesindeki tam 9 bin 103 polisin FETÖ ile iltisaklı veya irtibatlı olduğu gerekçesiyle görevden uzaklaştırıldığını açıklamıştı. İşte bu büyük rakamın içinden devletin en kritik noktalarında görev yapan isimlerin de olduğu ortaya çıktı.

18 yakın koruma

Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı’nda görevli 3. Sınıf Emniyet Müdürü İ.A., 4. Sınıf Emniyet Müdürü M.Ç., Komiser M.C., Komiser Yardımcıları H.İ.Ç., A.E., E.B., İ.C., K.K., Polis Memurları T.S., D.C., H.S., F.Ö., S.Ş., S.Ç., E.A., Ş.A., A.Ç., O.Ç. açığa alınanlar arasında sayıldı. Bir diğer kritik rakam da TBMM Koruma Daire Başkanlığı’ndan. Bu başkanlıktan 2’si rütbeli toplam 36 polis açığa alındı. Dairede görevli Emniyet Amiri H.Ü., Komiser M.K., polis memurları H.Ö., N.Y., A.S., M.K., H.A., Z.B., K.H., M.Ç., H.Ş., A.Y., C.G., M.G., M.U., C.B., B.A., A.A., O.A., İ.D., E.B., A.O., M.I., S.K., İ.P., M.A.A., Y.P., M.B., H.E., S.M., F.T., E.Ö., İ.G., B.K. açığa alınanlar arasında yer aldı.

Haberin Devamı

TEM’den 4, Özel Harekattan 21 polis

Terörle Mücadele Daire Başkanlığı’nda görevli polisler F.Ç., İ.K., K.U. ve S.D.’de açığa alındı. Biri emniyet müdürü olmak üzere toplam 21 özel harekatçının da açığa alındığı listede, 4. Sınıf Emniyet Müdürü T.S., Komiser M.A., Başpolis memuru F.G., polis memurları S.E.,C.Z., N.B., C.B., A.K., S.K., İ.Y., B.K.Ü., A.Ü., Ö.G., M.Ç., T.A., Y.E.K., B.E., S.G., M.Ö., H.K. ve G.A. yer aldı.

Polis Akademisi’nden 17 polis ve komiser

Polis Akademisi’nden iki 2. sınıf, bir de 4. sınıf emniyet müdür olmak üzere 17 polis açığa alınırken, isimleri şöyle: “2. Sınıfı Emniyet Müdürü M.K., 2. Sınıf Emniyet Müdürü B.E., 4. Sınıf Emniyet Müdürü M.Ç., Komiser A.Ç., G.K., F.A., polis memurları O.İ., M.Ç., H.K., Ü.A., M.M.A. ,A.T., M.B., A.H., Ş.A., E.K.”

Haberin Devamı

O polis müdürü de FETÖ’den gitti!

FETHULLAHÇI Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle görevden uzaklaştırılan 9 bin 103 emniyet teşkilatı arasında Özel Güvenlik Daire Başkanlığı’nda Başmüfettiş olan 1’inci Sınıf Emniyet Müdürü Celal Yılmaz’ın da olduğu belirtildi. Celal Yılmaz, İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı iken 17 Ağustos 2015’te trafikte tartıştığı motosiklet sürücüsü Ahmet Sülüşoğlu’nu Halkalı Küçükçekmece’de vurarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanmış ve 8 gün sonra serbest bırakılmıştı. ‘Haksız tahrik altında kasten öldürme’ suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan Yılmaz, aynı yıl 19 Kasım’daki duruşmada yeniden tutuklanmıştı. Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 2016 yılının şubat ayındaki son duruşmada, ‘meşru müdafaa sınırları ve mazur görülebilecek heyecan, korku ve telaş’ nedeniyle sanık hakkında ceza verilmesine yer olmadığına hükmederek Yılmaz’ı tahliye etmişti.

Haberin Devamı

Kilit noktadaki tam 115 emniyet müdürü de var!

Açığa alınan polisler arasında toplam 115 emniyet müdürü bulunuyor. Ayrıca görevden uzaklaşatırılanlar arasında Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda görevli üç 1. Sınıf Emniyet Müdürü, Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı’nda görevli iki 1. Sınıf Emniyet Müdürü, Polis Akademisi Başkanlığı, POMEM, Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı ve çeşitli illerde görevli 14, 2. Sınıf Emniyet Müdürü, Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı, Havacılık Daire Başkanlığı ve illerde görevli 37, 3. Sınıf Emniyet Müdürü, Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı, Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, Özel Harekât Daire Başkanlığı, Koordinasyon Daire Başkanlığı, PMYO, Polis Akademisi Başkanlığı ve illerde görevli 59, 4. Sınıf Emniyet Müdürü’nün yanı sıra emniyet amiri, başkomiser, başkomiser yardımcısı, başpolis ve polisler yer aldı.

Listede ismini görüp intihar etti

TBMM Koruma Daire Başkanlığı’nda görevli H.A., önceki akşam saatlerinde açığa alınanlar arasında kendi ismini de gördü. H.A., evinde beylik tabancısıyla intihar ederek yaşamına son verdi. Polisin intihar etmeden önce akrabalarını aradığı ve sosyal medya hesabına da “Ben vatan haini değilim. Vatanıma hiçbir zaman ihanet etmedim” diye yazdığı iddia edildi.

Haberin Devamı