Gazete Vatan Logo

Krallar tarih oldu yaşasın yeni kral

Bir zamanlar Alparslan Türkeş'in, Tansu Çillerin, Mesut Yılmaz'ın en güvendiği isimler olan eski milletvekilleri şimdi Genç Parti'nin başarısı için bir araya geldiler

Adil Aşırım
Genç Parti'ye geçen eski milletvekillerinin renkli siyasi geçmişleri bulunuyor. ANAP Olağanüstü kongresin de Genel Başkan Vekili Ekrem Pakdemirli'nin kendisine "Dördüncü bir partiye geçmeyeceğine garanti verebilir mi?" dediği için kavga çıkartan Adil Aşırım, Genç Parti'ye geçerek Pakdemirli'yi haklı çıkarttı. Başbakan olduğu dönemde, eski DYP Genel Başkanı Tansu Çiller'in danışmanlığını yürüten ve 1995 erkeı seçimlerinde DSP'den İğdır Milletvekili seçilen Adi' Aşırım, pazar günü milletvekili seçilip pazartesi günü ANAP'a geçmişti. Milletvekili yemini bile etmeden parti değiştirdiği için çok eleştiri alan Aşırım, Mesut Yılmaz'ın genel başkanlığı bırakmasından sonraki olağanüstü kongrede genel başkanlığa aday olmuştu. Ekrem Pakdemirli kendisine laf atınca kongre karışmıştı. Pakdemirli, "Sayın Aşırım dördüncü bir partiye geçmeyeceğine garanti verebiliyor mu?" deyince Aşı rım taraftarları Pakdemirli'ye saldırmış ve "Satılmış Pakdemirli" diye slo gan atmışlardı.

Ahmet Vefik Alp
Önceki günkü Genç Parti Olağan kongresinde Genç Parti Merkez Yönetim Kurulu'na seçilen isimlerden biri de Prof. Ahmet Vefik Alp oldu. 1994 yerel seçimlerinde MHP'nin eski genel başkanı Alparslan Türkeş'in isteğiyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan ve 18 Nisan seçimlerinde de aynı göreve bu kez Devlet Bahçel tarafından aday gösterilen Prof. Alp, her iki seçimi de kaybedince Türkeş ve Bahçeli tarafından genel başkan danışmanı olarak görevlendirilmişti. Bahçeli'nin başbakan yardımcısı olmasından sonra başbakanlık başdanışmanlığı görevi verilen Alp, MHP'nin Balgat'ta yaptırdığı genel merkez binasının da çok eleştirilen mimari projesini çizmişti. Alp'in Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan'dan, yerel seçimlerde istanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için söz aldığı öne sürülüyor.

Çiller'in kurmayları
Genç Parti kongresinde DYP'den transferler içinde en çok göze batanları ise eski Trabzon Milletvekili Ali Naci Tuncer ve eski Denizli Milletvekili M. Kemal Aykurt'tu. DYP eski lideri Tansu Çiller'in başbakanlığı döneminde Başbakanlık Müsteşarı olan Tuncer ve Çiller'in başını çok ağrıtan Mal Varlığı Araştırma Komisyonu'nun da başkanlığını yürüten eski DYP Haysiyet Divanı Başkanı M. Kemal Aykurt'un Genç Parti kongresinde Cem Uzan'ın hemen yanında oturması dikkat çekti.

Gönül Saray Alphan
21. dönem DSP Amasya Milletvekili Gönül Saray Alphan, Milli Savunma Komisyonu üyesi iken, subayların yurtdışına çıkarken garnizonlarından izin alma zorunluluğu nedeniyle eşini yurtdışına götüremediğini belirterek kanun teklifi vermesiyle gündeme gelmişti. DSP'den istifa ederek YTP'nin kurucuları arasında yer alan, 3 Kasım seçimlerinin ertelenmesini isteyen küskünlerin arasında bulunan Amasya Milletvekili Gönül Saray Alphan, daha sonra milletvekili adaylığından da çekilmişti.

Haberin Devamı