Gazete Vatan Logo

KPSS soru ve cevapları ÖSYM tarafından yayınlandı. KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPPS ortaöğretim sınavı 20 Kasım Pazar günü ÖSYM tarafından gerçekleştirildi. KPSS ortaöğretim sınavının ardından ÖSYM sınav soru ve cevaplarını resmi sitede yayınladı. Peki KPSS ortaöğretim sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS soru ve cevapları ÖSYM tarafından yayınlandı. KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?

2016 KPSS ortaöğretim sınavı 20 Kasım Pazar günü saat 10:00'da başladı. 3,5 milyon adayın ter döktüğü KPSS ortaöğretim sınavı 12:00'da sona erdi. Sınavın sona ermesi ile birlikte adaylar sınav soru cevaplarını merak etmeye başladı. ÖSYM KPSS ortaöğretim sınav soru ve cevaplarını 13:00 itibariyle kullanıma açtı. KPSS ortaöğretim sınavının ardından sosyal medyada bazı sorular gündem oldu. Özellikle Ömer Halisdemir ve Asansör soruları üzerine çok fazla Twit ve yorum yapıldı. Peki KPSS ortaöğretim sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Sonuçlar ne zaman yayınlanacak?

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin yaptığı sınav sonrası sonuçlar ne zaman açıklanacak sorusu gündemde yerini alırken, kurumun sınav takvimine bakıldığında sonuçlar 15-22 gün için açıklandığı gözükmektedir. Gün sayısı sınava giren kişi sayısı ile orantılı olduğundan ötürü sonuçların açıklanması 22 günü geçebilir.

Standart olarak sonuçların açıklanma tarihi olasılık olarak: 5 Aralık 2016 ile 12 Aralık 2016 olarak gözükmekte. 3.5 milyon kişinin girdiği sınavı baz alırsak, sonuçların geç açıklanma durumu söz konusu.

Haberin Devamı