Gazete Vatan Logo

KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2018 KPSS ortaöğretim sınavı ne zaman?

22 Temmuz 2018 tarihinde yapılan KPSS genel kültür ve genel yetenek testi sonuçları için heyecan dorukta. ÖSYM tarafından uygulanan KPSS, adayları arayışa geçirdi. Sabırsızlıkla beklenen KPSS genel kültür ve genel yetenek testi sonuçları için tarih verildi. Peki 2018 KPSS ortaöğrretim sınavı ne zaman yapılacak?

KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2018 KPSS ortaöğretim sınavı ne zaman?

22 Temmuz 2018 tarihinde yapılan KPSS sonuçları için ÖSYM tarih belirledi. Ayrıca 3-19 Temmuz tarihleri arasında alına KPSS ortaöğretim başvuruları sonrasında sınav tarihi de netleşti. İşte 2018 KPSS adaylarını yakından ilgilendiren bilgiler...

KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Kamuya personel alımının ön koşulları arasında yer alan KPSS genel kültür ve genel yetenek testi, bu yıl 22 Temmuz Pazar günü gerçekleştirildi. Eğitim bilimleri testinin de aynı günün öğle saatlerinde gerçekleştirildiği sınavın sonuçları, 31 Ağustos Cuma 2018 tarihinde erişime açılacak.

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAVI NE ZAMAN?

KPSS ortaöğretim sınavı için başvurular 3-19 Temmuz tarihleri arasında alındı. Başvuru işlemleri ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden gerçekleştirildi. Binlerce Lise mezunu adayın memur olabilmek için ter dökeceği KPSS ortaöğretim sınavı 7 Ekim tarihinde yapılacak. Sınav 10:15'ta başlayacak adaylara 130 dakika süre tanınacak

SINAVDA UYGULANACAK TESTLER

Sınavda adaylara Genel Yetenek ve Genel Kültür Testleri uygulanacaktır. Sınavın cevaplama süresi, 130 dakika olacaktır. Testler adaylara bir kitapçık hâlinde verilecek ve bir cevap kâğıdı kullanılacaktır.

Haberin Devamı

,DHBT, 9 Aralık 2018 tarihinde tek oturumda yapılacak ve cevaplama süresi 60 dakika olacaktır. Sınavda çoktan seçmeli sorulardan oluşacak testler uygulanacak, cevaplar cevap kâğıtlarına işaretlenecek, cevap kâğıtları ÖSYM’de optik okuyucularla okunacak ve bilgisayarla değerlendirilecektir.

Sınavda uygulanacak testler aşağıda gösterilmiştir. Bu testlerin içeriğine ilişkin bilgiler de Tablo-1'de verilmiştir. Sınavda adaylar cevaplarını, cevap kâğıdında ilgili alanlara işaretleyeceklerdir. Cevap kâğıdı yerine soru kitapçıklarına yapılan işaretler kesinlikle değerlendirilmeyecektir.