Gazete Vatan Logo

KPSS sonuçları açıklandı mı? ÖSYM’den açıklama!

KPSS sonuçları adaylar tarafından merakla bekleniyor. KPSS genel yetenek – genel kültür, eğitim bilimleri, alan sınavı sonuçlarının açıklanması ile birlikte 27 Haziran tarihinde ilk tercih dönemi başlayacak. KPSS sınav sonuçları nasıl sorgulanır?

KPSS sonuçları açıklandı mı? ÖSYM’den açıklama!

21 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilen Genel Kültür ve Genel Yetenek sınavı saat 10.00’da başladı ve 12.10’da sona erdi. Genel Yetenek Genel Kültür sınav oturumunda adaylara 120 soru soruldu. Sorular için cevaplama süresi olarak da 130 dakika verildi. 21 Mayıs Pazar günü öğleden sonra da KPSS Eğitim Bilimleri sınavı gerçekleştirildi. Geçtiğimiz hafta sonunda ise KPSS için son oturumlar olan alan sınavları yapıldı. Sınavlara giren adaylar, KPSS sonuçlarının ne zaman açıklanacağını sorgulamaya başladı.

KPSS PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

KPSS A Grubu Öğretmenlik ve Alan Bilgisi sınavlarının sonuçları, ÖSYM tarafından yayınlanan 2017 sınav takvimine göre açıklanma tarihi 16 Haziran olarak belirtildi. Sınav sonuçlarının ÖSYM tarafından internet sitesinde ilan edilmesiyle de 27 Haziran’da tercih dönemi başlayacak. Adaylar aldıkları puanlara göre tercih işlemi yapacak. 2017 yılı içinde 3 tercih dönemi olacağı belirtildi.

KPSS SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

Haberin Devamı

KPSS sonuçlarının ilan edilmesi ile birlikte sınav sonucunu öğrenmek isteyen, kaç puan aldığını merak eden adaylar sonuc.osym.gov.tr internet sitesinden sorgulama yapabilirler. KPSS sınav sonuçlarının öğrenilebilmesi için sisteme T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile giriş yapılması gereklidir. Adaylar için sınav sonuç belgeleri adreslerine posta ile gönderilmeyecektir. Adaylar sınav sonuç belgelerinde sınavda yaptıkları doğru cevaplar ile yanlış cevap sayılarını görebilirler. KPSS puanlarına erişebilirler. Sonuçların açıklanması ile birlikte de 27 Haziran’da adaylar için ilk KPSS tercih dönemi başlayacak.

KPSS 2017 TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2017 yılı için ilk tercih dönemi 27 Haziran tarihinde başlayacak. KPSS 2017/1 tercihleri 27 Haziran saat 10.00’da yapılmaya başlanacak. Tercih süreci 3 Temmuz’da sona erecek. İlk olarak Devlet Personel Başkanlığı tarafından kurumlar için gerekli olan talepler toplanacak. Talep toplama işlemleri sonrasında da hazırlanan kılavuz ÖSYM’ye gönderilecek. ÖSYM tarafından alınan kılavuz sonrasında tercih alım süreci başlatılacak. 2017 yılında toplamda 3 yerleştirme işlemi yapılacak. İlk yerleştirme işlemi Temmuz ayı içerisinde, ikinci yerleştirme işlemi Kasım ayı içerisinde yapılacak. Üçüncü yerleştirme işlemi engelli vatandaşlara yönelik gerçekleştirilecek. Üçüncü yerleştirme işlemi de Temmuz ayında yapılacak.

Haberin Devamı

KPSS ÖABT NE ZAMAN YAPILACAK?

2017 yılında KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı (ÖABT) 16 Temmuz Cumartesi günü yapılacak. Sınav farklı alanlar için gerçekleştirilecek. Sınavın gerçekleştirilecek olduğu alanlar şunlardır;

Türk Dili ve Edebiyatı, Türkçe, Fen ve Teknoloji, İlköğretim Matematik, Coğrafya, Sosyal Bilgiler, Matematik (Lise), Tarih, Biyoloji, Kimya, Fizik, Rehber Öğretmen, Sınıf Öğretmenliği, Yabancı Dil (Almanca, İngilizce), Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alanlarında sınav düzenlenecektir.