Gazete Vatan Logo

KPSS ortaöğretim tercihleri nasıl yapılır?

2016 yılında 20 Kasım tarihinde gerçekleştirilmiş olan Kpss Ortaöğretim sınavına milyonlarca aday katılmıştı. Gerçekleştirilen bu sınav şimdiye kadar ÖSYM tarafından yapılan tüm sınavlar içerisinde en fazla katılım sağlanan sınav olarak bir rekor kırılmış oldu. 3,5 milyon adayın katılım sağladığı Kpss Ortaöğretim sonrasında, adaylar tarafından tercihlerin ne zaman yapılacağı merak edilmeye başlandı.

KPSS ortaöğretim tercihleri nasıl yapılır?

2017 yılı içinde resmi makamlar tarafından çok sayıda memur alımı yapılacağı bilgisinin paylaşılması ve alınacak personel sayısının da 60 bin olarak duyurulması ile birlikte tercih yapacak olan adayların heyecanı bir kat daha artmış oldu. Yapılan açıklamalara rağmen 2017 KPSS tercih işlemleri için herhangi bir duyuru gerçekleştirilmemiştir. Peki 2017 Kpss Ortaöğretim tercihleri ne zaman yapılacak? Bu konu ile ilgili olarak en kısa zaman içinde yetkililer tarafından bir açıklama yapılması beklenmektedir. Tercihte bulunacak olan adayların da ÖSYM aday işlemleri sistemi https://ais.osym.gov.tr/ üzerinden takibi sağlamaları gerekmektedir. Kpss Ortaöğretim puanları tam iki yıl boyunca gerçekleştirilecek olan tüm alımlar için geçerli olacaktır.

KPSS PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

KPSS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Kpss Ortaöğretim Tercihleri Nasıl Yapılır?

Kpss ortaöğretim sınavı sonrasında tercih işlemi yapmak isteyen adaylar, ÖSYM tarafından yayınlanan ilgili kılavuzu inceleyerek, bu kılavuzda yer almakta olan listeyi kontrol etmelidirler. Yapılan kontrol sonrasında ise adayın aldığı puan doğrultusunda yerleşebilmesi mümkün olduğu kadro ve pozisyonları listelemelidir. Listelenen bu kadro ve pozisyonlara ait olan nitelik kodlarının da kontrolü sağlanmalıdır. Çünkü kadro ve pozisyonlara ait olan nitelik kodlarının, tercih yapacak olan adaylar tarafından karşılanıyor olması gereklidir. Tercih işlemleri sırasında nitelik kodu yanlış olarak tercih yapılan başvurular geçersiz işlem olarak sayılacaktır. Kpss Ortaöğretim tercih işlemleri sırasında her bir aday 30 adet tercih hakkı sunulmaktadır. Sunulan bu 30 tercih hakkı için seçimlerde bulunan adayın, tercihlerinin her birini kontrol etmelidir. Ardından kontrolü sağlanan tercih listesi ÖSYM’nin resmi internet sitesi https://ais.osym.gov.tr/ üzerinde yer alan aday işlemleri sistemine girilmelidir. Tercih listesinin girilmesi için de adayın T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile birlikte sisteme giriş yapması gerekmektedir.

Haberin Devamı

KPSS 2017 Tercihleri Ne Zaman?

Haberin Devamı

Resmi makamlar ve kurumlar tarafından 2017 yılında çok sayıda memur alınacağı, 60 bin adet personel alımı yapılacağının söylenmesi ile KPSS 2016/2 tercihlerini yapan ancak yerleşemeyen adaylar için de meraklar artmış durumda. Ancak resmi makamlarca Kpss ortaöğretim ve ön lisans tercihleri ile ilgili olarak henüz bir açıklama yapılmadı. Adaylar tarafından beklenen açıklamanın ÖSYM tarafından önümüzdeki haftalar içerisinde yapılacağı beklenmektedir.

KPSS Ortaöğretim Hakkında

Kpss ortaöğretim ile birlikte adayların atanma işlemleri zor olmaktadır. Çünkü mezunların kamu ve kuruluşlarda yer almakta olan memur kadrolarına yerleşmeleri için çok yüksek puanlar gerekmektedir. Atanma işlemleri sırasında bazı bölümlerde atanabilmek daha kolay olabilmektedir. Daha kolay atanma işleminin olmasının sebebi açılmakta olan kontenjanlardır. Açılmakta olan kontenjanların sayısı her ne kadar fazla olur ise alım yapılacak olan puanlar da o derecede düşmektedir. Açılacak olan memur kadrolarının sayısı düşük olduğunda ise puanlar da o derece yükselmektedir. Adayların düz memur olabilmeleri için bile 90 ya da 95 üzerinde bir puan almaları gerekmektedir. Ortaöğretim mezunlarından 70 puan ve üzerinde bir puan alan adaylar, genel atamalar ile atanabilecekleri gibi ara atamalar ile de çeşitli kadro ve pozisyonlara yerleşebilme imkanına sahiptirler. Düşük puan ile tercih yapılabilecek olan kadrolardan bazıları ise; teknisyenlik, ebelik, sağlık memurluğu ve şoförlüktür.

Haberin Devamı