Gazete Vatan Logo

KPSS önlisans sınavı ne zaman yapılacak?

KPSS önlisans sınavı için başvurular 28 Ağustos-12 Eylül tarihleri arasında yapıldı. Üniversitelerin iki yıllık bölümlerinden mezun olarak memurluk hayalleri kuran binlerce aday KPSS önlisans başvurularını tamamladı. Peki KPSS önlisans sınavı hangi tarihte gerçekleşecek?

KPSS önlisans sınavı ne zaman yapılacak?

28 Ağustos'ta başlayan KPSS önlisans başvuruları 12 Eylül itibariyle sona erdi. Üniversitelerin iki yıllık eğitim veren bölümlerinden mezun olan adaylar KPSS önlisans sınavına girip kamu kurum ve kuruluşlarına memur olabilmek için sınavda ter dökecek. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen KPSS önlisans sınavı için adaylardan 60 Türk Lirası sınav ücreti alındı. Peki KPSS önlisans sınavı ne zaman?

KPSS ÖNLİSANS SINAVI NE ZAMAN?

28 Ağustos 12 Eylül tarihleri arasında başvuruları alınan KPSS önlisans sınavı 4 Kasım 2018 tarihinde gerçekleştirilecek. KPSS önlisans sınavı 10:15'te başlayacak. 10:00'dan sonra sınav salonlarına kimse alınmayacak.

ÖN LİSANS EĞİTİM BİLGİSİ

Adaylar, mezun olacakları/oldukları üniversitenin adını ve kodunu Tablo-3’ten, ön lisans

programının adını ve kodunu Tablo-4’ten bulacaklar ve ilgili alanlara yazacaklardır.

Mezuniyet alanı Tabloda yer almayan adaylar “Diğer” kodunu işaretleyeceklerdir. Mezun olacakları/oldukları Meslek Yüksekokulunun adını ve kodunu ise ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet sayfasında KPSS Başvuru Bilgileri içinde yer alan “Meslek Yüksekokulları” listesinden bularak ilgili alana yazacaklardır. Mezun durumda olan adayların mezuniyet tarihi bilgisinin sisteme girilmesi zorunludur. Not sistemi ile diploma notu/puanı alanlarına bilgi girişi zorunlu değildir. Adaylar, birden fazla ön lisans eğitim bilgisinin ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kayıdını sağlayabileceklerdir.

Haberin Devamı

SINAVDA UYGULANACAK TESTLER

Sınavda adaylara Genel Yetenek ve Genel Kültür Testleri uygulanacaktır. Sınavın süresi 130 dakika olacaktır. Testler adaylara bir kitapçık hâlinde verilecek ve bir cevap kâğıdı kullanılacaktır. Testlerin içeriğine ilişkin bilgiler Tablo-1'de verilmiştir.