Gazete Vatan Logo

KPSS 2020/3 yerleştirme sonuçları açıklandı! (Çevre ve Şehircilik Tapu Kadastro yerleştirme sonuçlarını sorgula!)

KPSS 2020/3 tercih sonuçları açıklandı. ÖYSM'nin son dakika olarak geçtiği haberden sonra adaylar, yerleştirme sonuçlarını araştırmaya başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme sonuçları sona erdi ve ÖSYM sonuçları açıkladı.

KPSS 2020/3 yerleştirme sonuçları açıklandı! (Çevre ve Şehircilik Tapu Kadastro yerleştirme sonuçlarını sorgula!)

KPSS 2020/3 sonuçları belli oldu. İşte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme Sonuçları…

ÖSYM’DEN YAPILAN DUYURU

KPSS-2020/3: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

08-15 Ocak 2020 tarihleri arasında tercihleri alınan KPSS-2020/3 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün sözleşmeli pozisyonlarına yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, yerleştirme sonuçlarına 21 Ocak 2020 tarihinde saat 10.50'den itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilirler.

https://sonuc.osym.gov.tr/Sorgu.aspx?SonucID=6890

KPSS/3 TERCİH KURALLARI

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün sözleşmeli personel pozisyonlarına 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre istihdam edilmek üzere yerleştirme yapılacaktır. Bu kılavuz, sözleşmeli pozisyonları, bunlar için aranan nitelikler ile kontenjanlarını kapsamaktadır.

Haberin Devamı

Adayların bu kılavuzdaki sözleşmeli pozisyonları tercih edebilmeleri için 4 Kasım 2018 tarihinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavına (2018-KPSS Önlisans) girmiş ve ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekir.

Yerleştirme işlemlerinde, ön lisans mezunları için KPSSP93 puanı kullanılacaktır. Adaylar sınava girdikleri öğrenim düzeyindeki pozisyonlardan tercih yapmak zorundadır. Sınava girilen öğrenim düzeyinden mezun olamama ya da sınava girdikten sonra daha üst öğrenim düzeyinde diploma almış olmak gibi nedenlerle sınava girilen öğrenim düzeyinde değişiklik yapılması mümkün değildir