Gazete Vatan Logo
Magazin Koyu renkler sezona damga vuruyor!

Koyu renkler sezona damga vuruyor!

Koyu renkler sezona damga vuruyor!

Beymen Satın Alma ve Ürün Direktörü Polat Uyal ile başarılarını, modayı, dünya markalarını, sezonun trendlerini, dünya markalarını ve mesleki incelikleri konuştuk.

Kendinizden kısaca bahseder misiniz?

1973 Kıbrıs doğumluyum, Bilkent Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. Sporun çeşitli dallarını severim ve mümkün olduğunca spora vakit ayırırım. Seyahat etmek, yemek yemek ve yapmak, bunun yanında fotoğraf hayatımın vazgeçilmezlerinden. Oğlum ve kızım... Dünyanın en şanslı babalarındanım... Yaptığım işi çok iyi bir restoranın mutfağına benzetirim, müthiş bir ekip çalışması ile vazgeçilemez lezzetler hazırlayıp müşterilerinize sunmak gibi. Yaptığım işi yıllardır severek yapıyorum. Bu etkenin başarıyı sağlayan önemli bir faktör olduğu düşünüyorum.

Beymen’de nasıl ve ne zaman çalışmaya başladınız?

1995 yılında üniversite mezuniyetimin hemen ardından Beymen’in iş ilanına başvurdum ve işe başladım.

Modaya olan ilginiz nereden geliyor?

Çocukluğumda, ailemin giyime çok özen gösterdiğini hatırlarım hep. Etkisi olduğunu düşünürüm... Moda ve tekstilin tozunu ise yaz aylarında çalıştığım İngiltere’de yer alan aile şirketinde öğrendim. Yaşım ilerledikçe de yapmak istediğim işin bu yönde olmasını tercih ettim.

Haberin Devamı

Ülkemiz modayı kullanmak açısından oldukça ileride

Yurt dışında Beymen müşterileri için ürün seçerken nelere dikkat ediyorsunuz ve yurtdışında yeni çıkan ve beğenilen bir markanın Türkiye’de de tutup tutmayacağına nasıl karar veriyorsunuz?

Müşteriyi tanımak ilk sırada yer alıyor. Genel trendlere sadık kalmak çok önemli, her ne olursa olsun sezon trendlerini yansıtan ürünlere yer vermek gerekiyor. Müşteriyi yurt dışında veya yabancı bir dergide gördüğü ürün ile buluşturmak çok değerli.

Seçenek özgürlüğü

Türkiye’deki trendlerle yurt dışındakiler arasında derin farklılıklar var mı? Moda kavramı dünyada ve Türkiye’de aynı ya da eş zamanlı mı?

Türkiye artık moda bakımından çok ön sıralarda yer alıyor. Genel anlamda herhangi bir farklılık yok. Müşterilerimizi göz önünde bulundurduğum zaman; Türkiye modayı kullanma bakımından oldukça ileride.

Haberin Devamı

Birçok ithal markayı Beymen mağazalarında bulabiliyoruz. Hem kadın hem de erkek müşteriler hangi markalara özellikle göz atmalı?

Mağazalarımızı seçenek özgürlüğünün olduğu, dev bir gardrop gibi düşünürüm. Ama örnek vermem gerekirse, bu sezon öne çıkan tasarımcılar ve markalar kadında: Anthony Vaccarello, Fausto Puglisi; aksesuarda: Mansur Gavriel, M2 Malletier; ayakkabıda Gianvitto Rossi ve Jimmy Choo. Erkekte: Dsquared, Neil Barett, Paul Smith, Ermenegildo Zegna, İsaia ve Caruso.

Tarzınızı nasıl tanımlıyorsunuz?

Sezonsuz, koyu ve basic.

Bu seneki sonbahar-kış sezonunda hangi parçalar ön planda?

Triko ve paltolar sezonun önemli yatırım parçaları olacak. Hazır giyimde eğilim sakin ve sezonsuz parçalar iken; ayakkabı ve çantada yeniliklere açık, heyecanlı ve deneysel bir sezondayız. Koyu renkler sezona damga vuracak.