Gazete Vatan Logo

Kötü film bitti, şimdi her şey yerli yerinde

İş dünyasından darbe kalkışmasına tepkiler sürerken durumu en iyi özetleyen açıklama Tuncay Özilhan’dan geldi: Hafta sonu, kötü film izler gibi geçti. Şu anda her şey yerli yerinde, bankalar sağlam, iş dünyası güvenli ortamda yola devam ediyor.

Kötü film bitti, şimdi her şey yerli yerinde

Türk iş dünyasından darbe girişimine tepkiler devam ediyor. Darbe girişiminin ekonomiyi olumsuz etkilemesini beklemediklerini ifade eden işadamları, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) aldığı önlemlerden memnuniyetini de dile getirdi. Demokrasi ve parlamenter sisteme sahip çıkan iş dünyasında darbe girişiminin amacına ulaşamadığını özetleyen açıklama Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan’dan geldi. Piyasaların haftaya olumlu başladığını söyleyen Özilhan, “Hafta sonu, kötü film izler gibi geçti. Ancak şu anda her şey yerli yerinde, bankalarımız sağlam, TCMB gerekli kararları aldı. İş dünyası güvenli bir ortamda devam ediyor. Ekonomik anlamda herhangi olumsuz etki olacağını düşünmüyorum, beklemiyorum, hissetmiyorum” dedi.

Yabancı etkilenmez

Darbe girişiminden çıkarılması gereken dersler olduğunu belirten Özilhan, girişimin ekonomiye orta ve uzun vadede yapacağı olumsuz etkiler için önlem alınması gerektiğini vurguladı. Özilhan, “İş dünyası olarak işimizin başındayız. Yatırımlara devam ediyoruz. Cumartesi de durmadık, çalıştık. Türkiye, çok çalışarak birlik ve beraberlik içinde sıkıntıları atlatacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanı Ahmet Erdem, darbe girişimi ile ilgili olarak, “Hafta sonu yaşanan acı olayların uluslararası yatırımcıların duruşunun üzerinde bir etkisinin olmasını beklemiyoruz. Bundan sonra demokrasimizi ve hukuk devletini daha da güçlendirecek adımların önü açılmıştır. Bu yönde atılacak adımlar, uluslararası yatırımcıların Türkiye’ye olan güvenini daha da artıracaktır” diye konuştu.

Demokrasiye karşı yapılan bu darbe girişiminin birlik ve beraberlik içinde hızla engellenmiş olmasının, ülkeye olan güven ve inancı daha da kuvvetlendireceğine dikkati çeken Erdem, “Türkiye’deki uluslararası yatırımcıların birçoğu, ülkemizde çok uzun yıllardır faaliyet göstermektedir ve uzun vadeli yatırımlar yapmışlardır. Hafta sonu yaşanan acı olayların uluslararası yatırımcıların bu duruşu üzerinde bir etkisinin olmasını beklemiyoruz” dedi.

Haberin Devamı