Gazete Vatan Logo

Koruma kararı canlarını koruyamadı

Koruma kararı canlarını koruyamadı

Tam 58 kez karakolluk olmuşlar
Gaziantep’te Hayri Azgın, iki kız kardeşini sokak ortasında infaz etti. Kardeşlerin birbirlerini 58 kez şikayet ettiği, mahkemenin iki kıza koruma kararı verdiği ortaya çıktı
Geçen cumartesi günü Gaziantep’te 41 yaşındaki Elif Kınacı ile ablası 42 yaşındaki Semra Azgın, market alışverişi yaptıktan sonra sokak ortasında 39 yaşındaki kardeşleri Hayri Azgın tarafından tüfekle ateş edilerek öldürüldü. Ablalarını öldürdükten sonra otomobille kaçan Hayri Azgın kısa süre sonra polis tarafından suç aleti tüfekle yakalandı ve sorgulamasının ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. ’Çantacı’ olarak tabir edilen kuyumcular arası altın taşıma işi yapan Hayri Azgın ile 4 kız kardeşi Elif Kınacı, Semra Azgın, Aliye Azgın ve Hatice Katırcıoğlu arasında bu yılın ilk günlerinden itibaren başlayan anlaşmazlıklar 58 kez adliyeye taşındı ve kardeşler birbirinden şikayetçi oldu.
9 kez koruma kararı çıkmış
İddiaya göre Hayri Azgın’ın evinde bulunan 1 kilo 300 gram ağırlığındaki 135 altın bilezik bu yılın ocak ayında çalındı. Azgın, altınların kız kardeşleri tarafından çalındığını öne sürdü. Kardeşlerinin şiddetine maruz kaldıklarını ve tehdit edildiğini ileri süren kız kardeşler, ocak ayından itibaren kimi zaman bireysel, kimi zaman ise hep birlikte mahkemeye başvurarak koruma talebinde bulundu. Mahkeme heyeti yapılan başvuruların ardından 9 kez koruma kararı verdi.
50 metreden fazla yaklaşamıyordu!
1 ile 6 ay arasında değişen süreyle verilen koruma kararlarında şiddetle suçlanan Hayri Azgın’ın kız kardeşlerin bulunduğu konut ve işyerine yaklaşmaması, yakınlarına ve çocuklarına yaklaşmaması, iletişim araçlarıyla rahatsız etmemesi, aksi halde zorlama hapsiyle cezalandırılacağı kaydedildi. Kız kardeşlerin şubatta yaptığı başvuruda ise mahkeme; Hayri Azgın’ın 1 ay süreyle kardeşlerinin bulunduğu yere 50 metreden fazla yaklaşmaması istenen koruma kararını verdi. Olaydan önce ise yaşamını yitiren Elif Kınacı ile olay günü Mardin’de olan kardeşi Aliye Azgın hakkında hâlâ koruma kararı bulunduğu belirlendi. Mahkemenin verdiği karar doğrultusunda karakolda görevli polislerin sık sık koruma kararı bulunan şiddet mağdurlarının evlerinin bulunduğu bölgede devriye görevi yaptığı, istek halinde ise gidecekleri yere polislerin eşlik ettiği bildirildi.
Anne oğlunu savundu
Anne Hadice Azgın ise olayın ardından verdiği ifadede kızlarını suçlayarak, “Dört kızım sürekli oğlumla uğraşıp, haksızlık yaptılar. Oğlum Hayri’den davacı ve şikayetçi değilim” dedi.

DEFALARCA POLİSE ŞİKAYET ETMİŞ

Haberin Devamı

Kırklareli’de 1 yıl önce boşandığı eşi Gizem Şen’i öldüren Samet Arı ardından intihar etti. Genç kadının eski eşine karşı 18 gün önce mahkemeden koruma kararı aldırttığı ortaya çıktı

Haberin Devamı

Türkiye dün bir kadın cinayetine daha tanıklık etti. Kırklareli Yayla Mahallesi’nde diş hekiminin yanında çalışan Gizem Şen, sabah 08.30 sıralarında işyerinde olduğu sırada 1 yıl önce şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşandığı eski eşi Samet Arı geldi. Samet Arı, iddiaya göre yanında getirdiği tabancayla Gizem Şen’i başından vurdu. Ardından da aynı tabancayla kendi başına ateş etti.

Haberin Devamı



Yakasını bırakmadı!

Gizem Şen, doktorların tüm çabasına rağmen yaşamını yitirdi. Samet Arı’nın ise beyin ölümü gerçekleşti. 2 yıl önce evlenen ve 1 yıl önce de şiddetli geçimsizlik nedeniyle Samet Arı’dan boşanan Gizem Şen’in, rahatsız ettiği gerekçesiyle eski eşini defalarca polise şikayet ettiği, 18 gün önce de Kırklareli Aile Mahkemesi’nden ’çağrı üzerine koruma kararı’ aldırdığı ortaya çıktı.

Organları bağışlandı

Beyin ölümü gerçekleşen 28 yaşındaki Samet Arı’nın ailesi, organları bağışlama kararı aldı. Kırklareli Devlet Hastanesi’nde yaşam destek cihazına bağlı olarak yoğun bakımda tutulan Samet Arı’nın alınacak organlarına Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun karar vereceği belirtildi.

Bir annenin en acı anı!

Kırklareli Devlet Hastanesi’nin çamaşırhanesinde terzi olarak çalışan Elif Şen, gelen ambulanslardan birinde kızının olduğunu ve hayatını kaybettiğini öğrenince sinir krizleri geçirdi. Olayı duyup gelen Gizem Şen’in kız kardeşi Sinem Şen de acı haberle gözyaşlarına boğuldu. Hastanenin acil servisine götürülen anne Elif ve kızı Sinem tedavi altına alındı.

Haberin Devamı