Gazete Vatan Logo

Körfez’de inşaatın en güçlü 10 lideri arasında

Kuruluşundan bu yana 19 milyar dolarlık inşaata imza atan TAV Grubu’nun CEO’su Sani Şener, Construction Week tarafından inşaat sektöründe Körfez bölgesinin en güçlü 7’nci lideri olarak gösterildi

Körfez’de inşaatın en  güçlü 10 lideri arasında

TAV Grubu CEO’su Sani Şener, Construction Week tarafından inşaat sektöründe Körfez bölgesinin en güçlü 7’nci lideri olarak gösterildi. Dergi, TAV’ın kuruluşundan bu yana üstlendiği inşaat işlerinin toplam sözleşme bedelinin 19 milyar doları aştığını vurguladı ve şirketin Körfez Bölgesi’nde 30 binden fazla çalışanı bulunduğunu, bunların 1570’inin de mühendislerden oluştuğunu ekledi. TAV Grubu CEO’su Sani Şener, “Bu tip listelerin anlamı semboliktir ancak başka bir açıdan bakıldığında Türk mühendisliğinin, iş yapma modellerinin, finansal kabiliyetlerinin ve markalarının dünyanın en büyük firmalarının yarıştığı bir pazarda ulaştığı başarının da göstergesidir. Bu başarı rekabet ve teknolojik yapım açısından çok gelişmiş bir bölgede görev yapan mühendislerimizin, mimarlarımızın, teknikerlerimiz, işçilerimiz ve tüm TAV Grubu çalışanlarının emeğinin karşılığıdır” dedi.

Büyüme devam edecek

Körfez bölgesinde 5 ülkenin başkent havalimanları olan Doha, Abu Dabi, Maskat, Riyad ve Bahreyn havalimanları ile İslam dünyasının ikinci en önemli şehri Medine Havalimanını yaptıklarını hatırlatan Şener, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“TAV olarak biz havalimanı sektöründe uzmanlaştık ve tercih edilen bir marka haline geldik. Bölgede beş ülkenin başkent havalimanlarında imzası bulunan TAV İnşaat, Engineering News Record tarafından, üstlendiği iş büyüklüğü açısından dünyanın en büyük havalimanı yapım şirketi olarak gösterildi. Bundan sonra da Türk inşaat ve havacılık sektörü ile ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek üzere bölgedeki büyümemizi sürdürmeye devam edeceğiz.”