Milano günlükleri: Aksesuar aşkına

Gözler Paris podyumlarında olsa da Milano moda haftasında keşfedilmeyi bekleyenler henüz bitmedi. Defileleri an an yaşadık ve hızlıca tükettik, sıra geldi özel davetlerde sunulan aksesuar koleksiyonlarına göz atmaya.

Milano günlükleri: Aksesuar aşkına

Önce büyülü bir dünyanın kapılarını aralıyoruz. Karşımızda masallardan fırlamış gibi duran bir odada çıplak ayaklı, smokinli erkek modeller tarafından sunulan Alberto Guardiani İlkbahar/Yaz 2017 kadın koleksiyonu var. Optik ilüzyonlar yaratacak şekilde farklı desenleri ve malzemeleri bir araya getiren ayakkabılar çağının bir adım ilerisinde bir kadını hayal dünyasından gerçekliğe davet ediyor.

Gözlerimizi ovalayıp adımlarımızın yönünü değiştirdiğimizde kendimizi Jimmy Choo’nun sanatı doğayla buluşturan davetinde buluyoruz. Gerda Steiner ve Jorg Lenzlinger tarafından yaratılan ‘Düşen Bahçeler’ adlı enstelasyonun içerisine yerleştirilen ayakkabı ve çantalar, bir an bu sanat eserinin ayrılmaz parçaları gibi görünüyor. Telefona gelen bir mesaj, geç kalmamız gereken bir partiyi hatırlatıyor.

Haberin Devamı

La Posteria’nın önündeki kalabalık, içeride olup bitenlerin ipuçlarını veriyor. Büyük salonun ortasında kendi halinde ‘takılan’ modeller, HOGAN İlkbahar/Yaz 2017 koleksiyonunu sergilerken bilardo masalarında sayı peşinde koşan erkek modeller de bu kulübün havasına farklı bir rahatlık katıyor. Otuzuncu yaşını kutlayan markanın lüksü ve eğlenceyi buluşturan havası, Milano sokaklarına kadar taşıyor.

Milano günlükleri: Aksesuar aşkına

Çılgın Türkler Londra’da

Artık Türk tasarımcıların başka ülkelerde yakaladıkları başarıları ve dahil oldukları projeleri şaşkınlıkla değil hayranlıkla karşılar olduk. Bu gelişmelere her gün bir yenisi ekleniyor, daha çok Türk moda tasarımcısı ve marka uluslar arası alanda kendisine yer buluyor. Posta kutuma en son düşen haberse daha önce Brandroom Nişantaşı mağazasında sergilenen ‘Jeanious Turks’ koleksiyonunun önümüzdeki günlerde Harvey Nichols Londra mağazasında moda severlerle buluşacağını müjdeliyor.

Peki nedir bu koleksiyon diye soracak olursanız; ‘Jeanious Turks’, alanında öne çıkan on bir Türk moda tasarımcısı tarafından denim parçaların yeniden yorumlanmasıyla ortaya çıkan bir koleksiyon. Dice Kayek, Lug Von Siga, T.A.G.G gibi yenilikçi ve güncel markaların da dahil olduğu bu projenin Londra’da sergilenecek olması, sadece tasarımcılarımız için değil, Türk moda sektörü için de bir hayli faydalı olacağa benziyor.

Haberin Devamı

Milano günlükleri: Aksesuar aşkına

Biraz özgürlük

Milano’nun yaramaz ikizleri olarak bilinen Dean ve Dan Caten kardeşlerin hazırladığı DSQUARED2 koleksiyonu, her zamanki gibi ‘çok çok’ bir koleksiyon. Yani birbirine ‘çok’ benzeyen bol kesimli denim pantolonların farklı ceketlerle tamamlandığı, birbirine ‘çok’ benzeyen silüetlerin renk ve desenlerle farklılaştığı, ‘çok’ hareketli ve ‘çok’ detaylı bir koleksiyon.

Hayvan desenleri, fıstık yeşili, abartılı omuzlar gibi farklı elementler de eklenince, işin bir hayli karıştığını söylemek yalan olmaz.

Ancak ne mutlu ki marka, sunduğu bunca farklı şeyi en uygun şekilde sadeleştiren ve stilize edebilen bir hayran kitlesine sahip.

Geniş bir sosyal çevreye ve sıkı çalışan bir ekibe sahip olan Dean ve Dan Caten kardeşlere düşense biraz daha özgür hissedip sınırlarını aşmak ve bütün düşünceleri tek bir koleksiyonda buluşturmaya çabalamayı bırakmak.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR