Sonbahar coşkusu

Eylül ayına girdiğimiz gün, hepimiz bir gerçekle yüzleştik. Sadece yeni bir ay, yeni bir mevsim değil; yeni bir sezon da gelip çattı. Hava durumunun anlık sürprizler yapmaya başlaması, gün içerisinde ne giyeceğimize karar verememek, bir gün içinde birkaç mevsim yaşamak gibi kavramlar yeniden kapımıza dayandı.

Sonbahar coşkusu

Bu geçiş süreci sadece bizler için değil, markalar için de ciddi problemler teşkil ediyor. Düşünsenize, Ağustos’un son günlerinde raflarda görmeye başladığımız Sonbahar/Kış koleksiyonları, havalar iyiden iyiye soğuyana kadar satışa dönüşmüyor. Dışarısı günlük güneşlikken hiçbir alışveriş severin eli kazaklara, paltolara gitmiyor. Koleksiyon tanıtımları, reklam kampanyaları ve özel çalışmalar aracılığıyla desteklense de bu süreç herkesi bir hayli yoruyor.

Ben, herkesin yorulduğu bu sürecin en ‘eğlenceli’ tarafından baktığım için bir hayli keyifli zaman geçiriyor, yeni koleksiyonların keşfiyle mutlu oluyorum. Sezonun açılışı sayılan 1 Eylül günü de birkaç ayrı koleksiyon tanıtımına ev sahipliği yaptığı için keşif ve heyecan doluydu.

Haberin Devamı

Günün ilk durağında karşımızdaki isim Gigi Hadid kapsül koleksiyonuyla sosyal medyayı sallayan, denim ve spor koleksiyonlarıyla farklı ihtiyaçlara cevap verme konusunu bir hayli ciddiye alan Tommy Hilfiger’dı. Markanın ikonik kırmızı, mavi ve beyaz üçlüsünü denizci esintileriyle harmanlayan enerji dolu elbiseler ve erkek koleksiyonunda yer alan yıpratılmış görünümlü parçalar, en çok akıllarda kalanlar arasındaydı.

Sonbahar coşkusu

Sonraki duraktaki ev sahibimiz Kaliforniya esintisiyle bizi karşılayan Levi’s oldu. Klasik denim modellerini yeni yorumlarıyla sunan markanın benim için en eğlenceli dokunuşlarından birisi ‘Tailor Shop’ tasarımlarıydı. Seçili Levi’s mağazalarında karşınıza çıkan bu uygulamada Levi’s terzileri, en sevdiğiniz denim parçanızı modern pop-art grafiklerle baştan yaratıyor ve size özel hale getiriyormuş.

Sezona bomba gibi bir giriş yaptığımız günün üçüncü durağı, bir diğer ikonik marka Gap’in Sonbahar/Kış koleksiyon sunumuydu. Kadınları ‘boyfriend jean’ adlı geniş denim pantolon modelinin tahtını sallamaya aday ‘girlfriend jean’ ile tanıştıran markanın erkeklere sunduğu parçalarsa yüksek enerjili ve yine çok havalıydı.

Haberin Devamı

Günün son durağı, Türkiye’nin önde gelen moda markalarından NetWork’ün koleksiyon sunumu oldu. Bugüne kadar pek çok dünyaca ünlü yıldızla çalışan, Elif Cığızoğlu ve Kudret Saka gibi iki başarılı tasarımcıyla yoluna devam eden markanın yeni sezon kampanyasının mimarıysa ünlü fotoğrafçı Cüneyt Akeroğlu. Koleksiyon kadın ve erkeklere doğaya dokunmalarını, kendilerini keşfetmelerini öğütlüyor ve bunu yaparken toprak tonlarından, deri parçalardan ve rahat tavırlardan destek alıyor.

Şöyle bir baktım da Sonbahar’a yakışan, coşkulu bir başlangıç olmuş; değil mi?

Tekrar, tekrar, tekrar

Tam da “Acaba Kate Middleton’a bir şey mi oldu? Kaç zamandır bir Kraliyet Ailesi haberi ortalığı kasıp kavurmuyor” diye düşünürken Prens George’un üçüncü yaş kutlamasına ait fotoğraflar gündeme bomba gibi düştü. Bu defa haberin hızla yayılmasının sebebi, küçük prensin tam bir blogger haline gelmesi.

Haberin Devamı

Sonbahar coşkusu

Fotoğraflarda farklı kombinler içerisinde gördüğümüz prensin verdiği pozlar, blog dünyasında yıllarını harcamış bazı isimlerden çok daha iddialı görünüyor. Prens George sadece kaliteli fotoğraflarla değil, etkileşim gücüyle de blogger abi ve ablalarına meydan okuyor. Işık hızıyla internetin en uzak köşesine kadar yayılan fotoğraflardaki ürünler, birkaç saat içerisinde tükenmiş. Hatta öyle ki, pek çok müşteri, tükenen ürünlerin yeniden üretilmesini beklemek için sıraya girmiş.

Fazla söze gerek yok, Prens George şimdiden başlasa, yaratacağı blog sayesinde dünyayı parmağında oynatabilir. Katı kurallarıyla bilinen Kraliçe Elizabeth’in bu işe ne diyeceğiyse tam bir muamma.

DİĞER YENİ YAZILAR