Olimpiyat şıklığı

Yaklaşan Rio 2016 Olimpiyat Oyunları farklı şekillerde radarımıza girmeye devam ediyor. Sadece spor severlerin değil, moda severlerin de bir gözü oyunlarda diyebilirim. Nasıl olmasın ki?

Olimpiyat şıklığı

Öncelikle işin yayıncılık tarafına bakalım. En sevdiğimiz modelleri, birbirinden iddialı spor temalı çekimlerde görüyoruz. Sıkı takip ettiğimiz sporcuların röportajlarına dergi sayfalarında rastlıyoruz. Temmuz ve Ağustos aylarında olimpiyat ruhunu bu yayınların her yanında hissedebiliyoruz.

Gelelim tasarımcı ve ülke iş birliklerine. Ülke olimpiyat komiteleri, organizasyonun pek çok farklı yönünden sorumlu. Buna sporcu, teknik adam ve yöneticilerden oluşan ülke kafilesinin nasıl görüneceği de dahil. Rio 2016 Olimpiyat Oyunları öncesinde en çok öne çıkan iş birlikleri arasında DSQUARED2 - Kanada, H&M - İsveç, Birleşik Krallık - Stella McCartney var. Benim şahsi favorimse guayabera gömleklerden esinlenen parçaları ve yüksek enerjisiyle Christian Louboutin - Küba iş birliği.

Moda severlerin olimpiyat oyunlarını takip etmesi için şimdilik son nedense Gisele Bündchen. Geçtiğimiz yıl podyumlara veda eden süper model, Rio’da, açılış gecesinde podyumda olacak.

Haberin Devamı

Bakalım spor camiasının en önemli etkinliklerinden olan olimpiyat oyunları, moda camiasına daha neler sunacak.

Küçük ‘Blogger’ Prens

Olimpiyat şıklığı

Tam da “Acaba Kate Middleton’a bir şey mi oldu? Kaç zamandır bir Kraliyet Ailesi haberi ortalığı kasıp kavurmuyor” diye düşünürken Prens George’un üçüncü yaş kutlamasına ait fotoğraflar gündeme bomba gibi düştü. Bu defa haberin hızla yayılmasının sebebi, küçük prensin tam bir blogger haline gelmesi.

Fotoğraflarda farklı kombinler içerisinde gördüğümüz prensin verdiği pozlar, blog dünyasında yıllarını harcamış bazı isimlerden çok daha iddialı görünüyor. Prens George sadece kaliteli fotoğraflarla değil, etkileşim gücüyle de blogger abi ve ablalarına meydan okuyor. Işık hızıyla internetin en uzak köşesine kadar yayılan fotoğraflardaki ürünler, birkaç saat içerisinde tükenmiş. Hatta öyle ki, pek çok müşteri, tükenen ürünlerin yeniden üretilmesini beklemek için sıraya girmiş.

Haberin Devamı

Fazla söze gerek yok, Prens George şimdiden başlasa, yaratacağı blog sayesinde dünyayı parmağında oynatabilir. Katı kurallarıyla bilinen Kraliçe Elizabeth’in bu işe ne diyeceğiyse tam bir muamma.

Şort meselesi

Olimpiyat şıklığı

Erkeklerin yaz mevsimiyle imtihanında akla gelen ilk şey, şort meselesidir. Şehir hayatında bir garip durması, kimi mekanlarda yadırganması nedeniyle şortların kendini göstermesi için genellikle denizle buluşma beklenir. Eh, bir araya gelmek bu kadar zor olunca, şort seçimine biraz daha dikkat etmek gerekir.

Eskiden mayo şort denince akla gelen alternatifler, mayo markalarının erkeklerin hatırına ürettiği, tasarım ve teknoloji anlamında çok tatmin edici olmayan modellerdi. Günümüzdeyse hem moda markalarının ilgisi hem de özellikle bu alanda kafa patlatan markaların çoğalmasıyla seçenekler bir hayli değişti. Artık erkekler, birbirinden şık desenlerde, hızlı kuruma gibi özelliklere sahip mayo şortlara çok daha kolay ulaşabilir hale geldi. Son dönemde benim radarıma takılan şort mayoların etiketlerindeyse ya Orlebar Brown ya da Bluemint yazıyor. Bu iki marka da bir erkeğin deniz kenarında nasıl rahat edeceği ve şık görüneceği denklemini çözmüşe benziyor. Şort meselesine kafayı takmış erkeklere önermeden geçemedim.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR