Moda ve politika

Tasarımcılar, mesajlarını, hayallerini, dünya görüşlerini kıyafetler ve aksesuarlar üzerinden sunan düşünürlerdir. Toz pembe görünen moda dünyası, aslında çoğu tasarımcı için bir şeyler anlatma çabasının ete kemiğe büründüğü yerdir.

Kimi zaman kadın hakları savunulur podyumda, kimi zaman bir reklam kampanyasında doğanın dengesinin ne kadar bozulduğundan bahsedilir. Kimi zamansa işler daha da ciddiye biner; birkaç gün önce karşılaştığımız NOAH ve Donald Trump örneğinde olduğu gibi.

NOAH, erkekler için fonksiyonel tasarımlar sunan çok genç bir Amerikan markası. Donald Trump ise malumunuz, artık resmi olarak Amerika Birleşik Devletleri başkanlık seçimleri adayı. Bu iki ‘markayı’ bir araya getirense NOAH tarafından Instagram üzerinden yapılan Donald Trump karşıtı paylaşım.

Trump’ın adaylığının şaka gibi olduğunu ve bundan utanç duyduğunu dile getiren marka, Trump’a oy vermeyi düşünen müşterilerinin ürünlerini koşulsuz olarak iade edebileceklerini de eklemiş. Paylaşılan fotoğrafın altındaysa bir moda markasının bu şekilde ‘ayarsız’ bir politik duruş sergilemesiyle ilgili hayal kırıklığını dile getiren yüzlerce kullanıcı yorumu mevcut.

Haberin Devamı

Bu tabloya bir göz atınca sanırım ben hangi başkan adayının gardırobunu yenilemek için hangi tasarımcılarla çalıştığı ve kaç bin dolar harcadığı haberlerini daha ilgi çekici buluyorum.

Kraliçe Arı’nın gardrobu

Moda ve politika

Hayranları ona pek çok isim taksa da Beyoncé için en doğru yakıştırmanın ‘Kraliçe Arı’ olduğunu düşünüyorum. Yaptığı her işi en ince ayrıntısına kadar planlayan ve dev bir ekiple çalışan Beyoncé, müzikal kariyerinde sağlam adımlarla yürümeye devam ederken moda dünyasının imkanlarını da sonuna kadar kullanıyor.

Şu anda Formation World Tour ile dünyayı dolaşan sanatçının bu turne için hazırlanan gardrobunda pek çok ünlü markanın tasarımları yer alıyor. DSquared2, Balmain, GUCCI, Alexandre Vauthier, Roberto Cavalli ve Atsuko Kudo gibi farklı tasarımcı ve markaları buluşturan bu gardrobun oluşturulma hikayesi ise bir hayli havalı.

Beyoncé’nin kostüm tasarımı ekibi, seçtikleri moda markalarını sanatçı için uygun gördükleri tasarımları paylaşmaya davet ediyor. Markaların gönderdiği eskizler Beyoncé ile birlikte değerlendiriliyor ve sonrasında bir takım değişiklikler isteniyor. Yeni çalışmalar ulaştığındaysa Beyoncé bu tasarımları deneyerek kendisine en uygun olanları seçiyor. Kraliçe Arı’nın gardrobuna seçilen tasarımların ve bunları hazırlayan tasarımcıların ne kadar şanslı olduğunu söylememe gerek bile yok, değil mi?

Haberin Devamı

Pokémon modası

Moda ve politika

Dünyayı kasıp kavuran Pokémon fırtınasının moda dünyasında da bir yansıması olması kaçınılmazdı. Hayır, henüz Jeremy Scott, Moschino için Pokémon temalı bir koleksiyon hazırlamadı. Ancak Francis Phommisai adlı bir blog yazarının yıllar önce hayata geçirdiği PokéxFashion adlı blog yeniden popülerlik kazandı. Ünlü moda markalarının reklam kampanyalarını ve moda dergilerinin çekimlerini sevdiğimiz Pokémon karakterleriyle buluşturan çalışmalar paylaşan bu blog, Pokémon GO adlı oyunun milyonları sokağa dökmesinin ardından yeni çalışmalar üretmeye başladı. Umarım blog çalışmalarına hız kesmeden devam eder, biz de en sevdiğimiz moda markalarını farklı Pokémon karakterleriyle yan yana görmeyi sürdürürüz.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR