Moda dünyasında metal fırtına!

Hayır, bu bir zamanlar çok okunan politik kurgu hikayenin moda dünyasına uyarlanmış hali değil. Bu, Vetements gibi ‘yeraltı’ markaların parlamasını sağlayan, Justin Bieber gibi müzik yıldızlarının moda dünyasında denemeler yapmasına yol açan, son olarak da klasik giyimin önemli oyuncularından Brioni’nin baştan aşağıya yenilenmesinin önünü açan bir tür ‘metal müzik’ etkisi.

Diğerlerini bilmem ancak Brioni’nin böyle ciddi bir adım atacağı, birkaç ay önce ‘kreatif direktör’ koltuğuna oturttuğu isimden belliydi. 4 Temmuz günü ilk defilesini sunacak olan Justin O’Shea, son dönemde stiliyle en çok dikkat çeken erkekler arasındaydı ve markanın şık mirasına yeni bir sayfa ekleyeceği çok açıktı. Ancak hepimizi şaşırtan, bu sayfanın metal müzik etkili bir logo değişimi ve Metallica’nın yer aldığı bir reklam kampanyasıyla başlaması oldu. ‘Bohemian Rhapsody’ albüm kapağından ilham alan kampanyada Metallica grubunun üyeleri beyaz takım elbiseleri içerisinde farklı bir şıklık yakalamış gibi görünüyor.

Haberin Devamı

Markanın yıllanmış müşterileri bu değişimi kuşkuyla karşılasa da Gucci ve Saint Laurent Paris gibi son zamanlarda büyük değişimlere imza atan markaların da bağlı bulunduğu Kering şirketler grubu, Brioni’nin bu iddialı denemesine izin verebilecek kadar yeniliğe açık. Bakalım moda dünyasındaki bu metal fırtınanın etkisi ne zamana kadar devam edecek?

Willow her yerde

Gün geçmiyor ki Willow Smith, başka bir moda haberiyle karşımıza çıkmasın. Henüz 15 yaşında olmasına rağmen W, Teen Vogue ve i-D gibi dergilerin kapaklarını süsleyen genç yetenek, son olarak CHANEL’in yeni güneş gözlüğü kampanyasının yüzü oldu ve tabi ki internetin en çok konuşulanları arasındaki yerini aldı. Willow’un ‘Will Smith’in kızı’ statüsünden ‘şarkıcı, aktris, dansçı ve moda ikonu’ statüsüne geçişi epey hızlı olsa da durumdan şikayet eden pek yok gibi. Her şeyin ve herkesin çok hızlı parlayıp söndüğü günümüzde bu statünün ne kadar süre devam edeceği ise merak konusu.

Bir efsaneye veda!

New York sokaklarında kalabalığın arasında sessiz sakin süzülen, bisikleti, mavi ceketi ve fotoğraf makinesiyle bir ikon haline gelen sokak fotoğrafçısı Bill Cunningham’a veda etme zamanı geldi çattı. 87 yaşında hayata gözlerini yuman efsanevi fotoğrafçı, arkasında binlerce fotoğraf ve bu fotoğraflardan taşan hikaye bıraktı.

Haberin Devamı

The New York Times gazetesindeki ‘On The Street’ köşesinde şehrin gerçek stil sahibi insanlarını portreleyen ve kendisini ‘kötü bir fotoğrafçı’ olarak tanımlayan Bill Cunningham, 40 yıla yaklaşan kariyeri boyunca sokak stili fotoğrafçıları için ilham kaynağı olmayı başardı. Utangaç ve kırılgan bir mizaca sahip olan Cunningham, belki de farkında olmadan, New York’un yaşadığı kültürel evrimi en iyi belgeleyenlerdendi.

DİĞER YENİ YAZILAR