Dijital dünyanın peri masalı

Eğer moda dünyasında neler olup bittiğini takip ediyorsanız, Chiara Ferragni adını mutlaka duymuşsunuzdur. 2009 yılında başladığı blog yazarlığı kariyerini hiç durmadan geliştiren, yıllar içerisinde milyonlarca takipçiye ulaşan, dünya devi markaların projelerine dahil etmek için yarıştığı bu genç kadın, son bir hafta içerisinde moda dünyasının en çok konuşulan ismi olmayı başardı. Hem de rekor üstüne rekor kırarak.

Chiara, uzun süredir birlikte olduğu İtalyan rapçi Fedez ile ‘sonunda’ evlenerek takipçilerini modern bir peri masalının parçası haline getirdi. Planlama süreci bir yana, düğün günü yaklaştıkça artan paylaşımlar, Chiara Ferragni ve Fedez ikilisini sadece İtalya’nın değil, dünyanın en çok konuşulan isimleri arasına soktu. Hatta bu düğün, Prens Harry ve Meghan Markle’ın düğünüyle kıyaslanacak hale geldi. Elbette Chiara’nın düğünü televizyon kanallarında saniyesi saniyesine yayınlanmadı; ancak, dijital dünyanın gücü bu düğünden yanaydı.

Hem genç çiftin hem de davetlilerinin sosyal medyadaki güçleri birleşince ortaya sıra dışı bir manzara çıktı. Sadece Chiara’nın paylaşımları bir hafta içerisinde bir milyardan fazla görüntülenmeye ulaştı. Ne yalan söyleyeyim, daha önce benzeri bir etkileşim gördüğümü hatırlamıyorum.

Haberin Devamı

Bir düğünün anatomisi

- Chiara Ferragni ve Fedez isimlerini birleştirerek hazırlanan ‘The Ferragnez’ konsepti düğünün bütün detaylarında kendisini gösterdi. Detaylar demişken aklınıza davetiye üzerine yazılmış birkaç kelime gelmesin. Örneğin bu düğün için Alitalia ile işbirliği yapıldı ve davetliler The Ferragnez temalı bir uçakla düğünün gerçekleşeceği Sicilya’ya ulaştı. Ayrıca düğün kutlamaları için davetlilerin sınırsızca eğleneceği bir lunapark kuruldu.

- Chiara’nın düğün provası için gerçekleştirilen yemekte tercihi Prada oldu. Aslında Prada’nın tercihi Chiara oldu da diyebiliriz çünkü tamamen el işlemesi, altın detaylı pembe elbise Prada tarafından kendisine özel olarak hazırlanmış ve hediye edilmişti.

- Herkesin beklediği gelinlikse Dior tarafından tasarlanmıştı. Aslında Dior, Chiara için bir geleneksel beyaz gelinlik bir de ‘couture’ düğün elbisesi hazırlamıştı. Üzerinde Fedez’in evlilik teklifi için Chiara’ya yazdığı şarkının sözlerini barındıran düğün elbisesi kısa sürede milyonlarca beğeni aldı.

Haberin Devamı

- Gelinlik ve elbisenin Dior markasına dönüşü inanılmazdı. Yapılan tahminlere göre marka bu tasarımlar sayesinde beş milyon dolardan fazla reklam görünürlüğüne ulaştı. Eğer karşılaştırma yapmak isterseniz diye Dior’un bir önceki büyük dijital kampanyasının sonucunu da yazayım. Geçtiğimiz ay markanın yeniden lansmanını yaptığı ‘Saddle Bag’ çanta modeli için tam yüz Instagram kullanıcısıyla bir kampanya gerçekleştirilmişti. Bu kampanyanın toplam reklam görünürlüğü Chiara’nın elbiselerinin sadece yarısı kadardı.

- Chiara’nın ayakkabıları da yine Dior’un bir hayli popüler olan J’adior modeliydi. Ancak bu ayakkabılar isme özel olarak hazırlanmıştı ve siyah elmaslarla bezeliydi.

- Düğünün etkisini hisseden diğer markalarsa nedimelerin kıyafetlerini tasarlayan Alberta Ferretti ve makyajlara imza atan Lancome oldu.

Haberin Devamı

- Düğün sonrası Chiara’ya ulaşan hediyeler arasında en lüks moda markalarının isme özel hazırladığı bavullar, çantalar ve ayakkabılar vardı.

DİĞER YENİ YAZILAR