Atlayın gidiyoruz

Seçkin saatçilik sanatının önde gelen temsilcilerinden IWC Schaffhausen’in Bradley Cooper ile olan iş birliğini bundan birkaç ay önce duyurmuş, hatta markanın Cenevre’de gerçekleştirdiği özel bir davete katılarak bu birlikteliği kutlayanlar arasında yer almıştım.

150’nci yılını kutlayan efsanevi markanın Bradley Cooper gibi kendi alanında efsaneleşen bir yıldızla buluşması ilk andan beri hepimize heyecan vermişti. IWC Schaffhausen şimdi bu heyecanı katlayacağa benziyor.

Atlayın gidiyoruz

Markanın yayınladığı son ‘deneyim filmi’ kullanıcıları Mojave çölünde sürükleyici bir motosiklet yolculuğuna davet ediyor. Üstelik Bradley Cooper ile birlikte. Google Spotlight Stories uygulaması aracılığıyla deneyimlenebilen bu ‘sanal gerçeklik’ macerasında yaptığınız seçimler, Bradley Cooper ile olan yolculuğunuza şekil veriyor.

Kullanıcıları alışıldık yolların dışında bir maceraya çağıran IWC Schaffhausen Yol boyunca farklı Pilot’s Watch ve Big Pilot’s Watch saat modellerini de yakından görmenize olanak sağlıyor.

Eğer siz de Bradley Cooper ile ‘sanal’ ama çok ‘gerçek’ bir yolculuğa çıkmak isterseniz yapmanız gerekenler sanal gerçeklik gözlüklerinizi takmak ve IWC Schaffhausen YouTube kanalını açmak.

Haberin Devamı

Keşif: KISWAH

Atlayın gidiyoruz

Sizinle bu hafta buluşturacağım marka, insanlık tarihinin hazinelerinden aldığı ilhamı akademik çalışmalarla buluşturarak ortaya göz alıcı mücevherler çıkartan KISWAH.

2014 yılından beri hummalı bir hazırlık sürecinde olan ve zamansız mücevherler sunmayı amaçlayan KISWAH, insanlığın var oluşundan itibaren deneyimlediği farklı dönemleri incelemiş. İnançların ortaya çıktığı dönem ‘Birlik’ koleksiyonuna ilham verirken sanat, bilim ve tasarımın parladığı dönem ‘Altın Çağ’ koleksiyonunda hayat bulmuş. İnceliğin ve değerlerin zirveye taşındığı ‘Endülüs’ çağını geleceğe ışık tutacak bir dönem olarak koleksiyonlarına yansıtmayı unutmayan KISWAH son olarak Asya ve Anadolu’dan doğup bütün dünyayı etkisi altına alan dönemi ‘Klasik’ koleksiyonuna yansıtmış.

Değerli çalışmalar sonucunda ortaya çıkan bu markanın gelecekte bize sunacağı tasarımları merakla bekliyorum.

Haberin Devamı

CHANEL’den ‘Öğrenci Günü’

Moda eğitimi alan gençlerin en çok çalışmayı istedikleri markalar arasında yer alan CHANEL, bu ayrıcalıklı ve öncü konumunu pekiştirmeye devam ediyor. Paris’te yer alan Graind Palais’te düzenlenen ve beş yüz öğrencinin katıldığı ‘CHANEL Öğrenci Günü’ benim en çok dikkatimi çeken çalışmalar arasında yer alıyor.

Atlayın gidiyoruz

Önde gelen moda eğitimi kurumlarıyla iş birliğiyle 2015 yılından beri düzenlenen etkinlik, bu sene öğrencileri hem markanın önde gelen isimleriyle fikir alışverişinde bulunmaya hem de CHANEL Cruise 2018 koleksiyonunun kulisine davet etmiş. Markanın moda bölümü başkanı Bruno Pavlovsky tarafından verilen derslere katılan öğrenciler, lüks moda dünyasının dinamiklerini bizzat bu önemli isimle birlikte değerlendirmiş.

CHANEL sadece bununla yetinmeyerek öğrencileri Cruise koleksiyonunda yer alan parçaların üretildiği atölyelerde keşfe çıkartmış ve Grand Palais’deki atmosferi sonuna kadar yaşamalarını sağlamış.

Haberin Devamı

Bu tür deneyimlerin heyecanlı ve hevesli öğrenciler için bir hayli önemli olduğuna hiç şüphem yok. Umarım daha çok marka benzeri etkinliklerle geleceğin usta tasarımcılarının ve moda dünyasına yön verecek vizyoner isimlerin yetişmesine katkıda bulunur.

DİĞER YENİ YAZILAR