Gianni’nin anısına

Geçtiğimiz Eylül ayında, Versace İlkbahar/Yaz 2018 koleksiyonunun sunulduğu gecede yaşananlar, moda dünyasına bomba gibi düşmüştü. Hayır, ortalıkta hiçbir skandal yoktu. Aksine, uzun zaman sonra Claudia Schiffer, Cindy Crawford, Carla Bruni, Naomi Campbell gibi 90’ların top modelleri aynı podyumda buluşmuştu ve bu buluşma moda haftalarının en çok konuşulan konusu olmuştu.

Gianni Versace’nin ölümünün yirminci yılında, tasarımcının dehasına atıfta bulunan bir koleksiyon için bu isimleri bir araya getiren Donatella Versace, şimdi işi bir adım ileriye götürüyor. Koleksiyonun reklam kampanyası için son yirmi yıla damgasını vurmuş pek çok model, yine 90’lara gönderme yapacak şekilde fotoğraflanıyor.

Modeller arasında Gianni Versace’yi yakından tanıma şansına sahip olmuş Naomi Campbell ve Gisele Bündchen gibi isimlerin yanı sıra Kaia Gerber ve Gigi Hadid gibi genç yetenekler de var. Şimdilik ortaya çıkan üç kare, sezonun en dikkat çeken reklam kampanyalarından birisiyle karşı karşıya olduğumuzu kanıtlıyor. Gianni’nin anısına hazırlanan bu eşsiz anma, moda tarihinin en özel çalışmalarından biri olacağa benziyor.

Haberin Devamı

Keşif: LAR Studio

New York’ta doğan ancak hayatının büyük kısmını Londra ve İstanbul’da geçiren yetenekli bir isim, Laris Alara Kilimci, çocukluğundan gelen imgeleri ipek eşarplara taşımaya karar vermiş ve ortaya LAR Studio çıkmış. Seramik sanatçısı annesinin rengarenk dünyasından aldığı ilhamı animasyon alanındaki eğitimiyle buluşturan Kilimci’nin ‘Solemn Play’ adlı ilk koleksiyonu farklı disiplinleri bir araya getiren, eğlenceli bir iş olarak karşımızda duruyor.

Elle çizilen ve dijital olarak baskıya transfer edilen desenler, kimi zaman bir yolculuğu anlatıyor kimi zamansa 60’ların farklı akımlarına göndermelerde bulunuyor. Twill ipek ve kotondan hazırlanan ve hepsi Türkiye’de üretilen eşarplar, sanatı gündelik hayata taşımayı amaçlıyor. Bana kalırsa bunu da çok yakın zamanda daha fazla modasevere ulaşarak başaracağa benziyor.

Hayaller gerçek oldu

YouTube sayesinde hayatımıza giren ve yüzbinlerce takipçisiyle moda ve güzellik sektöründeki en etkili isimlerden biri olmayı başaran Duygu Özaslan, dünyaca ünlü güzellik markası Bobbi Brown ile bir araya gelerek bir ilke imza atıyor. Markanın bugüne kadar yapmadığı türde bir işbirliği kapsamında, öne çıkan ürünlerden oluşturulan iki ayrı seçki, Duygu Özaslan X Bobbi Brown adı altında, özel fırsatlarla satışa sunuluyor.

Haberin Devamı

İki tarafın da hayallerini gerçeğe dönüştürdüğü bu birliktelik, şimdilik sadece gündüz ve gece konseptinde olmak üzere iki ayrı ürün seçkisini kapsıyor. Duygu Özaslan’ın makyaj uygulamalarında da sık sık kullandığı ürünlerden oluşan bu seçkiler, hem Bobbi Brown mağazalarında hem de online olarak satışa sunuluyor.

Benim aklımdaki soru, herkesinkiyle aynı. Acaba bu işbirliği sadece bir seçki olarak mı kalacak yoksa daha köklü bir işbirliğinin kapıları aralanacak mı? Sanırım bunun için, öncelikle bu ilk çalışmanın sonuçlarını görmeliyiz.

DİĞER YENİ YAZILAR