Londra’dan trend notları

Birkaç günlük Londra seyahatimin en büyük avantajı, sokak stilindeki son trendleri yerinde görebilmem oldu. Dünyanın en kozmopolit şehirlerinden birisi olan Londra’da her köşe başında başka bir stile hitap eden mağazanın yer aldığını tahmin edebilirsiniz. Binlerce liralık çantaların kapış kapış satıldığı lüks mağazalar, hızlı moda anlayışının neferleriyle yan yananlar. Haliyle, bu mağazalardan alışveriş yapan moda severlerin birbirleriyle karışması ve uyumlu bir stil seçkisi yaratması da kaçınılmaz.

Londra’ya geldiyseniz alışveriş rotanıza eklemeniz gereken farklı duraklar şöyle:

Skinny Dip: Carnaby bölgesinde yer alan bu küçücük dükkan, henüz dışarıdan bakınca bile aklınızı çelebilecek rengarenk aksesuarlar ve dekoratif objeler satıyor. Pembenin her tonunu kullanabilecekseniz, bu dükkanı mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Brandy Melville: Yine Carnaby’de yer alan bu mağaza, Amerikan rüyasını Londra’da yaşamak isteyenler için birebir. Daha çok genç kızlara hitap eden kıyafet ve aksesuar seçkisi, doğal renkler ve rahat kesimler sunuyor.

Haberin Devamı

Urban Outfitters: Herhangi bir yurt dışı ziyaretinin olmazsa olmazı Urban Outfitters, Londra ziyaretçileri için de atlanmaması gereken bir durak. Özellikle dekoratif objelere meraklıysanız, bavulunuzda yer açmanızı öneririm. Hatta ikinci bir bavul almanız işleri biraz daha kolaylaştırabilir.

Harrods: Londra’nın en meşhur alışveriş merkezlerinden birisini yeni keşfettiğimi zannetmeyin. Pek çok lüks markanın özel butiklerine ev sahipliği yapan Harrods, şehrin klasiklerinden. Mağazanın en önemli özelliği, sürekli yenilenen koleksiyonlarla en güncel modelleri sunabilmesi. Bir de tabii ki mağazanın beşinci katını kaplayan ve ‘Ayakkabı Cenneti’ olarak adlandırılan bölümde aklınıza gelebilecek bütün markaların ayakkabılarının bulunabilmesi.

Mağazalarda ve sokaklarda karşılaştığım trendlerse şunlar:

- Erkekler de kadınlar gibi askılı çanta taşımaya başlıyor. Hem de renk ve desen ayrıt etmeden. Özellikle hayvan desenlerinin çok revaçta olduğunu söylemeliyim.

Haberin Devamı

- No:21 markasına ait büyük kurdele kaplı ayakkabı ve sandaletler, en çok fotoğraflanan modeller arasında.

Kimsenin bilmediği alt kültür markalarla lüks markalar daha sık bir arada kullanılıyor. Bu birliktelik ne bir markayı yüceltiyor, ne de diğerinin değerini yitirmesine neden oluyor. Aksine, özgün bir stil yaratılmasını sağlıyor.

- Uzay çağı, sokak stiline de yansıyor. Parlak kumaşlardan hazırlanmış kıyafetler ve teknolojik görünümlü aksesuarlar, sokak stilinde başrolü kapmaya hazırlanıyor.

Sezonun Yıldızı: J’adior

Sokak stili fotoğraflarında sıklıkla karşıma çıkan Dior ayakkabılar, 2017 sezonuna çoktan damga vurmuşa benziyor. Marka kimliğini aşkla buluşturan ‘J’adior’ kelimesiyle bezeli modeller, deyim yerindeyse yok satıyor.

Türkiye’de bu ayakkabılar için aylarca sürecek bir bekleme listesi olduğunu öğrendim. Yurt dışında da durum pek farklı değil. Özellikle Instagram yıldızlarının tercihi olan kısa topuklu, siyah mat kumaşlı modellere ulaşmak bir hayli güç. Eğer gönlünüz topuk boyu veya rengi biraz daha farklı modellerden yanaysa, biraz daha şanslı sayılabilirsiniz. Zira gözlerden kaçmış, deponun son rafında kalmış bir çift ayakkabı sizi bekliyor olabilir.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR