Politika rüzgarları

Uzun zamandır görmediğim türde bir ‘birlik ve beraberlik’ mesajına moda dünyasının öncü yayınlarından birisinin kapağında rastladım. Amerika’nın son dönemde yaşadığı politik çalkalanmaya cevap niteliğindeki Vogue kapağı, sosyal medyanın gediklilerini de en az benim kadar şaşırttı ve mutlu etti.

En ünlü ‘büyük beden’ modellerinden Ashley Graham, Instagram çağının ekmeğini yiyen genç modeller Kendall Jenner ve Gigi Hadid, podyumlara Uzak Doğu esintileri taşıyan Liu Wen gibi isimleri buluşturan kapak sadeliğe övgü niteliğinde. Birbirinden farklı özellikleriyle öne çıkan modeller Prada İlkbahar/Yaz 2017 koleksiyonundan seçilen siyah balıkçı yaka kazaklar ve rengarenk deniz şortları içinde birbirine kucaklarken görülüyor. Bu kapak fotoğrafı belki de “Birbirimizden farklı görünsek de hepimiz uyum içinde, birlikte yaşayabiliriz” demek istiyor.

Sıkı bir Hillary Clinton destekçisi olmasına rağmen önümüzdeki aylarda Amerikan ‘First Lady’ Melania Trump’ı derginin kapağına taşımaya hazırlanan Anna Wintour, moda dünyasına politika rüzgarlarıyla yön vermeye devam edecek gibi.

Haberin Devamı

Politika rüzgarları

Şampiyon: Versace

Geçtiğimiz günlerde Lady Gaga’nın stil evriminden bahsetmiş, bu evrimin en büyük destekçilerinden birisinin Donatella Versace olduğunu söylemiştim. Pazar gecesi yayınlanan Super Bowl müsabaka finali, bu desteği bir kere daha gözler önüne serdi. 13 dakikalık şovuyla milyonlarca izleyiciye ulaşan Lady Gaga, Versace imzalı sahne kıyafetleriyle büyük beğeni topladı.

Politika rüzgarları

Sahneye üzeri işlemeli, mor renkli, tek parçalı bir kıyafetle çıkan Lady Gaga’nın aynı malzemelere kullanılarak hazırlanmış çizmeleri gecenin en çok konuşulan parçalarındandı. Konu Super Bowl olunca, asi pop yıldızının bir şekilde Amerikan futboluna gönderme yapması da kaçınılmazdı. Şovun ikinci bölümünde futbolcuların kıyafetlerini andıran, omuzları işlemeli, beyaz bir büstiyer ve altında yine mücevherlerle süslenmiş bir kısa şort tercih edilmişti.

Sahnede bütün bunlar olurken Donatella Versace seyirciler arasında, tasarımlarının dünyaca takip edilen bir etkinlikte, ünü sınırları aşan bir pop yıldızının üzerinde olmasının heyecanını yaşıyordu. Sanırım bu sene Super Bowl finalinin kazananı Versace oldu.

Haberin Devamı

Haftalık notlar

- Bugünlerde devam eden New York Moda Haftası, günden güne popülerliğini yitiriyor. Büyük tasarımcıların ve moda evlerinin Los Angeles veya Paris gibi farklı şehirlerde ve takvimin başka dönemlerinde defileler düzenlemeye başlaması, New York moda haftasını zora sokacağa benziyor.

- George Clooney’nin eşi Amal Clooney, ünlü model Rosie Huntington-Whiteley ve Beyoncé gibi stiliyle öne çıkan isimlerin birbiri ardına hamile olduklarını açıklamasıyla moda dünyasında yeni bir cephe açılıyor. Hamilelik stili, önümüzdeki aylarda daha çok gündemde olacak gibi, benden söylemesi.

- Raf Simons ile değişim rüzgarlarına kapılan Calvin Klein’da yenilikler bitmiyor. Geçtiğimiz günlerde logosunu değiştiren markanın yeni icraatıysa Amerikan pop kültürün öne çıkan isimlerinden yola çıkarak hazırlanan reklam kampanyası oldu. Bakalım bizi sevindiren bu gelişmelerin devamı gelecek mi?

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR