Naomi Campbell Mucizesi

Moda dünyasında bazı isimler saman alevi gibidir; parlar ve sönerler. Bazı isimler uzun uzun etrafına ışık vermeye devam ederler. Bazı isimler henüz ışığı göremeden yok olup giderler. Naomi Campbell gibilerse bu tür bir sınıflandırmanın çok ötesinde bir kariyere erişmeyi başarırlar.

Kırk altı yaşında olmasına rağmen güzelliği ve yeteneğinden hiçbir şey kaybetmeyen Naomi Campbell, geçtiğimiz günlerde yeni bir reklam kampanyasında yer aldı. Kampanyayı ilginç hale getirense, Naomi Campbell’ın bundan 25 sene önce aynı markanın bir kampanyasında, günümüzde bile giymeye devam ettiği ikonik bir beyaz tişört ile fotoğraflanmış olması.

1992’den 2017’ye gelene kadar pek çok şey değişti. Öyle ki o günkü çekimde Naomi Campbell’a eşlik eden modeller çocuk sahibi oldu, o çocuklar büyüdü ve bu çekimde Naomi Campbell ile birlikte yer aldı. Bu da ‘siyah inci’ olarak adlandırılan modelin mucizesi olarak yorumlandı.

Bir gün sosyal medyaya bomba gibi düşecek bir “Naomi Campbell modellik kariyerine son verdi!” haberi duyacak mıyız? Bu gidişle hayır.

Haberin Devamı

Çok bilinmeyenli denklem

Ünlü tasarımcı Riccardo Tisci’nin Givenchy’den ayrılışı sonunda resmiyet kazandı. Bir süredir kapalı kapılar arkasında konuşulan bu ayrılığın resmi ağızlar tarafından açıklanması sonrasında pek çok editör ve modelden gelen sosyal medya paylaşımları derken bir çeşit ‘Riccardo Tisci vedası’ yaşandı.

Görenlerin bir ölüm kalım meselesi zannedeceği bu duygu yoğunluğu sonrasındaysa sıra kafamızdaki deli sorulara geldi. Givenchy yoluna kiminle devam edecek? Etki gücü yüksek tasarımcı Olivier Rousteing’den“BALMAIN ile yollarımızı ayırmaya karar verdik” konulu bir paylaşım gelecek mi? Riccardo Tisci’nin yeni adresi neresi olacak? Acaba Tisci’nin Donatella Versace ile olan yakın arkadaşlığı iş ortaklığına dönüşecek mi?

Hem sosyal medyada hem de moda severler arasında kulaktan kulağa yayılan bu sorular ve tabi ki tahminlerin ucu bucağı yok. Sanırım bize düşen bu çok bilinmeyenli denklemin çözümü için bir süre daha beklemek.

Bir kedi gördüm sanki

Haberin Devamı

Moda dünyasının en popüler kedisi, durun durun belki de tek popüler kedisi, Choupette ile tanışmadıysanız, çok şey kaybediyorsunuz. Mavi gözleri, parlak ve yumuşak beyaz tüyleriyle adeta asaletin tanımını yeniden yazan Choupette, adından ve duruşundan da tahmin edilebileceği gibi Karl Lagerfeld’in kedisi.

Bir kedi olmanın ötesinde Lagerfeld’in ilham kaynağı da sayılabilecek Choupette’in çizimlerinin yer aldığı ürünler kapış kapış satılıyor. Instagram’da yüz bine yakın takipçiye ulaşmayı başaran bu tüy yumağının paylaşımları özellikle genç kullanıcılar tarafından bir hayli beğeniliyor.

Choupette, şimdi de oyuncaklarıyla moda dünyasını ele geçirmeye hazırlanıyor. Gerçeğe yakın bir şekilde modellenecek ve sınırlı sayıda üretilecek bu oyuncağın Karl Lagerfeld butiklerinde satılacağı söyleniyor. 2 bin TL’ye varan etiket fiyatıyla dudak uçuklatan bu oyuncağı satın almak için sadece kedileri sevmek değil, Karl Lagerfeld’in yaratıcı dünyasına da çok büyük aşka bağlı olmak gerekiyor. Bir de tabi küçük bir servet ödemeye hazır olmak.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR