Milano’nun stil sahibi erkekleri

Geçtiğimiz hafta Milano’da gerçekleşen ‘Erkek moda haftası’ gösterdi ki artık moda dünyasında hiçbir şey eskisi gibi değil. Her ne kadar ‘Erkek moda haftası’ desek de defilelerle dolu bu haftada dünyaca ünlü markalar kadın ve erkek koleksiyonlarını bir arada sundu. Bir süredir beklenen bu değişiklik, Şubat ayında gerçekleştirilecek ‘Kadın moda haftası’ hakkında dedikodular yayılmasına neden oldu. Benim de şu sıralar en büyük merakım, sezonu tek bir defileyle kapatan markaların takvimin hangi köşesine tutunacağı. Sahne ışıklarını erkeklerden çalmak istemiyorum. Bu nedenle size kadın ve erkek koleksiyonlarını birlikte anlatmak yerine doğrudan erkek koleksiyonlarına odaklanacağım. Hadi bakalım, Milano podyumlarında hızlı bir tura hazırlanalım.

Zirveye yolculuk

Milano’da sunulan ETRO Sonbahar/Kış 2017 koleksiyonu, markanın dijital trendlere göz kırpmaya başladığının habercisiydi. Geleneksel yöntemlere sıkı sıkıya bağlı olduğunu bildiğim markanın defile öncesinde hazırladığı grafik tasarım ağırlıklı videolar, defile sırasında modellere eşlik eden farklı dijital uygulamalar ve sosyal medya üzerindeki aktivasyonları, oyunun kurallarının öğrenildiğini ispatladı.

Haberin Devamı

Koleksiyonsa beklediğimden çok daha oyuncu ve yaratıcı öğelerle süslüydü. Dağ tırmanışından esinlenen ve ETRO erkeğini buna uygun parçalarla donatan Kean Etro, teknolojik kumaşlar, kadifeler ve jakarlı kumaşları bir arada kullanıp dikkat çekici bir bütünlük yakalamayı başarmıştı.

Ekstra mücadele

40’lı yıllarda yazılan ve Kuzey Avrupa halklarının doğanın zorlu koşullarla mücadelesini anlatan bir romandan ilham alan Jil Sander Sonbahar/Kış 2017koleksiyonu, Türkiye için zor sayılabilecek ancak sıkı moda takipçileri için tam tadında parçalarla karşımızdaydı. Bir geçiş sürecinde olan, bu nedenle tek bir tasarımcıyı öne çıkartmadan markanın tasarım ekibinin imzasıyla sunulan koleksiyondaki geniş kalıplı parçalar yalın ve net bir vizyonu işaret ediyordu.

Lüks ve şık

Sokak kültürü ve spor stil moda haftalarını işgal etmeden önce, klasik erkek stilinin farklı yansımalarıyla dolup taşan koleksiyonlar sunulurdu. Donatella Versace bu dönemi özlemiş olacak ki, VERSACE Sonbahar/Kış 2017koleksiyonunun açılışında bu döneme göndermeler yapan çok güçlü görünümleri podyuma sürdü.

Haberin Devamı

Lüks dokunuşa sahip, detaylarıyla zenginleşen ancak yine de klasik bir hissin peşinden giden görünümlerin ardındansa sıra tabii ki renkli ve iddialı parçalara geldi. Ben koleksiyonun bu kısmına hiç dalmadan, Milano’nun eski günlerini anımsatan VERSACE parçalarıyla aşk yaşamaya devam edeceğim.

Sınırları zorlayan koleksiyon

Son dönemlerde ne zaman askılara dizilmiş Emporio Armani tasarımları görsem kalp atışlarım hızlanıyor. Farklı stillere rahatlıkla uydurulabilen tasarımlar, benim gibi moda severlere çok sayıda alternatif sunuyor.

Emporio Armani Sonbahar/Kış 2017 koleksiyonuysa, podyuma çıkarttığı yüze yakın görünümle tasarım yelpazesini giderek zenginleştiriyor. Gri, siyah, yağ yeşili ve dore tonlarının birbiriyle harmanlandığı parçalar lüksü rahatlıkla buluşturup erkeklere sıcacık bir sonbahar vadediyor. Bu parçaları yakından görmek hatta birkaç tanesini gardırobuma eklemek için sabırsızlandığımı söylememe gerek var mı?

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR