Yeni yılın şaşırtan trendleri

2017 pek çok sürpriz trendi yanında getirerek bizleri şaşırtan bir başlangıç yaptı. Saçlarını kazıtan kadınlar, ‘choker’ takan erkekler ve sokaklarda boy gösteren kağıt bebeklerle dolu bir yıl bizi bekliyor.

Erkeklere ‘Choker’ sürprizi

2016 yılı boyunca ne zaman trendlerden bahsetsek listenin başında ‘choker’ vardı. Bu trende uyum sağlamak için birkaç farklı ‘choker’ almayan ya da en azından denemeyen kadın kalmadı.

2017’nin ilk günlerindeyse ‘choker’ trendini erkeklerin dünyasına taşımaya hazırlanıyoruz. Aslında geçtiğimiz yaz aylarında gerçekleşen erkek moda haftalarında, büyük moda markalarının koleksiyonlarında bu trendin ipuçlarını görmüştük. Pek çok koleksiyonda farklı şekillerde kolyeler, boyna sarılmış bandanalar ve ‘choker’ benzeri aksesuarlarla karşılaşmış, hazırlığımızı yapmıştık. Ancak iş uygulamaya gelince işler biraz karışmışa benziyor.

Ünlü İngiliz online satış sitesi ASOS’un erkekler için ‘choker’ satmaya başlamasıyla birlikte sosyal medya üzerinde pek çok yorum paylaşıldı. Bazı kullanıcılar bu aksesuarın sadece kadınlara özel olduğunu düşünürken bazılarıysa erkeklere özel bir ‘choker’ tipi olmadığını, bunun cinsiyetsiz ve herkesin kullanımına açık bir aksesuar olduğunu savunuyor.

Haberin Devamı

Bakalım Türkiye’de günlük hayatta ‘choker’ kullanma cesaretini gösteren erkeklerle karşılaşacak mıyız?

Süper model ordusu

Moda dergilerinin kapaklarında şarkıcılar veya sosyal medya ünlüleri görmeye alıştığımız şu günlerde kapağına 15 süper modeli taşıyan Vogue Japonya, kocaman bir alkışı hak ediyor. Anna Dello Russo’nun yönetiminde aykırı işlere imza atmaya devam eden derginin kapağındaki isimler arasında Stella Maxwell, Agnes Akerlund ve Odetta Pavlova gibi süper modeller var.

Benim için bir derginin kapağı, o sayıda anlatılmak istenenlerin bir özeti niteliğinde. Olabildiğince çok sayıda modelle birbirinden farklı stilleri sunan kapaklarsa daha çok dikkatimi çekiyor. Kapağında 15 modele yer veren bir yayınsa doğrudan arşive kaldırılmayı hak ediyor.

Yeni yılda saçlar kazınıyor

Kimi zaman ufacık bir can sıkıntısı, bir kadının saç şekli ve rengini değiştirmesi için bahane olur. Kimi zaman ünlü bir isim yeni bir tarz dener, pek çok kadın peşinden gider. Kimi zamansa monotonluktan kopabilmek için cesur bir adım atılır. Her ne şekilde olursa olsun saçlarda ufacık da olsa bir değişiklik yapmak, büyük sonuçlar doğurur.

Haberin Devamı

2017, kadınları bu değişiklikler konusunda cesur olmaya çağırıyor ve en yeni saç trendini bizlere sunuyor: saçları kazıtmak. Genellikle kadınların çekindiği bir model olan ‘buzzcut’ 2017 ile birlikte trend listelerine giriyor.

Eğer bu kesimi deneme cesaretine sahip trend öncüsü kadınlardansanız önerim saçlarınızı dikkat çekici bir renge boyatmanız, makyaj uygulamalarınızda sıra dışı denemeler yapmanız ve küpe gibi baş bölgenizde kullandığınız aksesuarlarda biraz daha iddialı modellere yönelmeniz.

Kağıt bebekler geliyor

Geçtiğimiz Eylül ayında, Milano’da izlediğim MOSCHINO defilesiyle ilgili yorumlarımı yazarken “Kağıt bebekler podyumda” demiş ve koleksiyonu bir hayli ilgi çekici bulmuştum. Aklımdaki tek soruysa bu tasarımların günlük hayatta nasıl giyilebileceğiydi. Markanın İlkbahar/Yaz 2017 reklam kampanyası gün ışığına çıktı; ancak, kafamdaki soru işaretleri henüz yok olmuş değil.

Haberin Devamı

Son dönemin yıldız isimleri Gigi ve Bella Hadid kardeşlerin yer aldığı reklam kampanyasında tasarımlar yine podyumdaki gibi, yani iki boyutlu görünüyor. Giyilebilir bulmadığım bu tasarımları sokakta tanıdık yüzlerin üzerinde görüp de yakından inceleyene kadar koleksiyonun başarılı olup olmadığını anlayamayacağım, belli oldu.

DİĞER YENİ YAZILAR