Stil sahibi deneyimlerle tanışın

Pek çoğumuzun yurt dışı seyahatlerini planlarken ilk uğradığı web sitesi haline gelen Airbnb, bizi kendine daha çok bağlamak için yepyeni bir özellikle karşımızda. Kurulduğu günden bu yana yüzbinlerce kullanıcının ev ve odalarını kiralamasını, milyonlarca gezgin ruhun da farklı bir konaklama deneyimi yaşamasını sağlayan web sitesinin yeni hedefi, deneyim pazarlamak.

Artık kullanıcılar, web sitesi üzerinden paket halinde sunulan deneyimleri de satın alabiliyor. Spordan sanata pek çok kategoride deneyim sunan Airbnb Experiences deneyimler listesinde ben tabi ki moda kategorisine ışınlandım. Gözüme çarpan ilk örnekler şöyle: Eğer yolunuz Paris’e düşecekse, deneyim uzmanınız Elodie ile üç günlük bir stil yolculuğuna çıkabilirsiniz. İlk gün bir butikte kişiselleştirilmiş stil önerileri alabilir, ikinci günü Le Marais’de VIP alışveriş deneyimiyle unutulmaz hale getirebilir, üçüncü gündeyse özel bir davete katılma şansını yakalayabilirsiniz.

Seyahat planınızda Tokyo varsa, Japon moda kültürü hakkında bilgi alabileceğiniz ve öne çıkan parçalara herkesten önce ulaşabileceğiniz bir alışveriş turu, kendi aksesuarlarınızı yaratacağınız bir atölye çalışması ve Japon moda dünyasının önde gelen isimleriyle bir çay partisine katılabilirsiniz.

Haberin Devamı

Moda dünyasının tasarım ve üretim kısımlarına ilgi duyanlar da unutulmamış. Los Angeles ziyaretçileri için hazırlanmış bir deneyim, çok özel kumaşların satın alınabileceği mağaza ziyaretleri ve farklı türde materyallerin doğal yöntemlerle boyanıp kişiselleştirileceği atölye çalışmalarıyla yeni bir boyut kazanmış.

Airbnb tarafından birkaç gün önce duyurulan bu deneyimler, şimdiden büyük ilgi görmüş olacak ki liste uzayıp gidiyor. Ben de ilk yurt dışı seyahatimde bu tür bir deneyimi yaşamak için sabırsızlanıyorum.

Trend alarmı: Erkek bakımı

Erkeklere özel tasarım yapan terziler, sadece erkek tasarımlarının satıldığı butikler derken sıra geldi erkeklerin tıraş kültürünü yeniden canlandırmaya. Son trend, şık ve stil sahibi erkeklerin, klasik tıraş yöntemlerini benimsemesi.

Haberin Devamı

Bebek’te geçtiğimiz günlerde açılan Frontier Barber Shop, sürprizlerle dolu bir şekilde yolu İstanbul’a düşen bir Amerikalının, Brandon Patton’ın, Türk erkeklerine armağanı. 30’lu yıllardan kalma klasik berber koltuklarıyla filmlerden fırlamışa benzeyen bu berber dükkanı, hem özenli dekoru hem de sahibinin nevi şahsına münhasır stili sayesinde önümüzdeki günlerde çok konuşulacak gibi. Erkek bakımı cephesindeki bir diğer gelişme de tıraş kültürüyle özdeşleşen Mühle’nin Türkiye pazarına resmi olarak girişi. Pek çok perakende markasının sıkıntılı günler geçirdiğini düşünürsek, erkeklerin yaşam stiline farklı bir şıklık ekleyecek Mühle’nin bu hareketi takdire şayan. Tasarımıyla öne çıkan, yüksek kaliteli tıraş fırçaları ve bakım setleri üreten markanın çok kısa sürede stil sahibi erkeklerin özenli dünyasına gireceğinden eminim.

Hazır böyle gelişmeler yaşanırken, erkek stilinin de bir adım öteye gideceğini umduğumu söylemeliyim. Ne de olsa yıllar öncesinde bıraktığımız ‘janti’ Türk erkeği, bir şekilde geri dönmeli; değil mi?

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR