Gençlik ve güzellik

Bundan iki yıl önce #castmemarc projesiyle sıradan kullanıcıları marka kampanyalarına taşımaya başlayan Marc Jacobs, yeni sezonda gözünü güzellik ve makyaj vloggerlarına dikti. Son projesiyle markanın güzellik koleksiyonuna dikkat çekmeyi amaçlayan tasarımcı, dünyanın her yerinden gönderilecek videolar arasından seçeceği 10 kişiyi New York’a davet edecekmiş. Bu finalistlerden bir tanesiyse yeni sezon kampanyasında yer almak üzere seçilecekmiş.

Gençlik ve güzellik

Marc Jacobs’ın yeni nesle ulaşma çabası bununla da sınırlı değil. Efsane model Cindy Crawford’un kızı Kaia Gerber, bu güzellik kampanyasının başrolüne taşınmış.

Hem genç isimlerle reklam kampanyaları hazırlamak hem de gençlerin yakından takip ettiği vlog dünyasından yıldız yaratmak, şu dönemde yeni müşteri kazanmanın en hızlı yolu olarak görülebilir. Bu genç ve hızla tüketmeyi seven müşterilerin uzun yıllar boyunca markaya sadık kalacakları da düşünülürse, markanın önümüzdeki dönemde de bir hayli popüler olacağını söyleyebiliriz. Ne de olsa moda dünyasının en önemli iki konusu, gençlik ve güzellik söz konusu olunca ilgi çekmemek mümkün değil.

Haberin Devamı

Diana’nın stil yolculuğu

Gençlik ve güzellik

Milyonlarca insanın sevgilisi haline gelen ve ölümünün üzerinden neredeyse 20 yıl geçmesine rağmen unutulmayan Prenses Diana, moda dünyasının manşetlerine taşınmaya devam ediyor. Instagram’ın henüz hayatımıza girmediği, sokak stilinin dijital dünyayı kasıp kavurmadığı zamanlarda bile stiliyle geniş kitlelere ulaşan Diana, bu defa bir sergiyle karşımızda.

Kensington Sarayı tarafından hazırlıkları sürdürülen ve Estée Lauder Şirketleri’nin desteğiyle gerçekleştirilecek olan sergide, prensesin en ikonik kıyafetlerini yakından inceleyebilecekmişiz. Sergi için Diana’nın resmi davetler veya ziyaretler için seçtiği kıyafetlerle moda dünyasının Diana ile olan ilişkisini yansıtacak parçalar bir araya getirilmiş.

80’ler ve 90’lar boyunca her gün daha da güçlenen stiliyle önce çıkan Prenses Diana’nın belki de konumu gereği halka açamadığı duygularını kıyafetleri aracılığıyla paylaştığı söyleniyor. Sergi bir yandan da Diana’nın ölümünün yirminci yılında eski evine dönüşünü simgeliyor. 24 Şubat 2017’den itibaren gezilebilecek sergi için şimdiden plan yapmakta fayda var.

Haberin Devamı

Pokémon sürprizi

Gençlik ve güzellik

Pokémon fırtınasıyla yeniden karşılaştığımızda, işin tanınmış tasarımcılar boyutuna taşınacağını tahmin etmemiştim. Evet pek çok sitede bu sevimli karakterlerin moda dünyasında nasıl yer alabileceğiyle ilgili eğlenceli paylaşımlar gördüm hatta bununla ilgili bir yazı bile yazdım. Ancak, tanıdığımız bir moda evinin bu tasarımları gerçekten satışa sunması aklımın ucundan bile geçmezdi.

Yanlış okumadınız. Son birkaç sene içerisinde kadınların gözde tasarımcılarından biri haline gelen Prabal Gurung, Pokémon’lardan ilham alan bir kapsül koleksiyon hazırlamış. Tasarımcı, Charmender, Squirtle ve Pikachu gibi popüler karakterleri yetişkinlerin dünyasına stil sahibi bir şekilde sokmayı başarmış. Koleksiyonla aşk yaşadığımı söyleyemem. Yine de bu tür bir koleksiyon ilk olduğu için önemli olduğunu söylemem gerek. Bakalım bu ilginç adımı diğer ünlü tasarımcılar da takip edecekler mi?

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR