Saraydan Ekrana: The Crown

İngiliz politika dünyasının ve kraliyet ailesinin son 60 yılını anlatacak dev bütçeli dizi ‘The Crown’, Netflix’te yayın hayatına başladı.

Dizinin prömiyeri için gittiğim Londra’da hem oyuncu ve yapımcılarla buluştum hem de dizi modasına yakından tanıklık ettim.

Saraydan Ekrana: The Crown

En asil kırmızı halı

Son dönemin en iddialı yapımlarından The Crown, dünya prömiyerini birbiri ardına patlayan flaşlar, heyecanlı bir şekilde kameralarla şakalaşan oyuncular ve kırmızı halıyı korumakla görevli kraliyet askerleri eşliğinde gerçekleştirdi. Ben de kırmızı halının nabzını tutmak üzere Londra’nın simgelerinden ODEON sinemasında düzenlenen bu gecedeydim. Dizide Kraliçe Elizabeth’in gençlik yıllarını canlandıran Claire Foy, geceye Erdem Resort 2017 koleksiyonundan bordo üzeri altın rengi işlemeli bir elbiseyle katıldı. 1930’ların doğu ve batı kültürlerini sentezleyen koleksiyondan seçilen bu parça, dizinin başlangıç yıllarını anımsatması ve ‘asil’ duruşu rahat bir kesimle buluşturması nedeniyle büyük beğeni topladı. Prens Philip rolünü üstlenen Matt Smith, lacivert Ermenegildo Zegna takım elbisesiyle kırmızı halıya adım attığı anda bütün gözlerin kendisine çevrildiğini söyleyebilirim. Smith’in kırmızı halı görünümünde örgü bir kravat tercih etmesiyse erkekler için bir trend alarmı olarak görülebilir. Kraliçe Elizabeth’in kız kardeşi Prenses Margaret rolüyle sıkı bir performans sergileyen Vanessa Kirby’nin kırmızı halı tercihiyse nane yeşili bir Emilia Wickstead elbiseydi. Tasarımcının kraliyet ailesinin gerçek üyeleri tarafından sıklıkla tercih edildiğini düşünürsek bu elbisenin tam isabet olduğunu söyleyebiliriz. O kadar ki kendisini kırmızı halıda gördüğümde gerçek bir prenses olduğunu düşündüğümü itiraf etmeliyim.

Haberin Devamı

Saraydan Ekrana: The Crown

Sayılarla ‘The Crown’

4 Kasım’da ilk sezonuyla karşımıza çıkan The Crown, Netflix’in bugüne kadarki en büyük bütçeli yapımıymış. Kulislerde dizinin bütçesinin 100 milyon sterlinin üzerinde olduğu konuşuluyormuş. Hem Londra’daki tarihi mekanlarda hem de Elstree Stüdyoları’ndaki muazzam setlerde çekilen dizinin yapım ekibinde günlük olarak 100’den fazla kişi çalışıyormuş. Kraliçe Elizabeth’in düğün sahnesinde kullanılan gelinliğin aslına en uygun şekilde hazırlanabilmesi için 6 tasarımcı, 6 haftalık bir çalışma gerçekleştirmiş. Londra’nın ikonik mağazalarından Liberty London ile 13 Kasım’a kadar sürecek bir iş birliği gerçekleştirilmiş. Eğer önümüzdeki günlerde yolunuz Londra’ya düşerse diziden ilham alan vitrin düzenlemesini görebilir veya mağazanın ikinci katında yer alan kostüm sergisini ziyaret edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Saraydan Ekrana: The Crown

Işıltının peşinde

Söz konusu kraliyet ailesini ve İngiltere’nin monarşiyi simgeleştirdiği dönemi ele alan bir yapım olunca, bazı özel mekanları ziyaret etmemek olmazdı. 1735 yılında kurulan ve 164 yıl boyunca monarşiye ‘resmi olarak’ hizmet veren mücevher üreticisi GARRARD da bunlardan birisiydi. Bizi ‘Queen Mary’ salonunda ağırlayan marka temsilcileri, eşsiz mücevher tasarımlarından örnekler sundu ve bazı özel anılarını paylaştı. Pek çok kraliyet mücevherinden sorumlu olan markanın tarihinden dikkat çeken olaylardan birisi, Kraliçe Elizabeth’in düğün gününde gerçekleşmiş. Elizabeth’in düğünü için seçtiği taç, duvağının takılması sırasında kırılmış. Bunun üzerine farklı bir taç kullanılması önerilse de kraliçe özellikle bu tacı kullanmak istediğini söylemiş. Hazinenin en özel parçalarından olan taç hızlı bir şekilde GARRARD atölyesine getirilmiş ve bir saat içerisinde tamir edilmiş. Tabi bu kadar kısa zamanda ancak geçici bir çözüm üretilebildiği için tacın iki yarısı arasında ufak bir asimetri varmış. Yine de kraliçenin bunu pek dert etmediği, düğün fotoğraflarından belli. The Crown dizisinde izleyebileceğiniz bu düğün töreni dahil bütün büyük etkinliklerde adından söz ettiren GARRARD’ın en son gündeme gelişiyse Cambridge dükü William ve Kate Middleton’ın nişan töreniyle olmuş. Daha önceleri Prenses Diana’ya ait olan ve anı olarak saklanan bir safir yüzük elden geçirilerek çiftin nişan yüzüğü haline getirilmiş.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR