Gazete Vatan Logo

Kopan kolu yerine dikildi

Samsun'un merkeze bağlı Büyüklü Beldesi'nde oyun oynayan 3 yaşındaki Bedirhan Şahin, patos makinesi kayışına kolunu kaptırdı

Kopan sağ kol Ondokuzmayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 8 saat sonra başarılı ameliyatla yerine dikildi.

Büyüklü Beldesi'nde oturan Fatma ve Ali Şahin çiftinin iki çocuğunun en küçüğü olan Bedirhan Şahin, 10 gün önce sağ kolu patos makinasının kayışına kaptırdı. Babası 32 yaşındaki Ali Özay Şahin çocuğunu, kopan kol ile birlikte hemen Samsun Devlet Hastanesi'ne getirdi. Bedirhan buradan da OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Küçük Bedirhan'ın kolu plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahi uzmanları tarafından olaydan 8 saat sonra yerine dikildi. Başarılı bir operasyon sonucunda minik Bedirhan, koluna tekrar kavuştu. Plastik cerrahi uzmanı Yardımcı Doç. Dr. Yener Demirtaş, Bedirhan'ın eskisi gibi olmasa da kolunu sağlıklı kullanabileceğini söyledi. Ameliyat sonrası fizik ve rehabilitasyon çalışmalarına başlandığını belirten Demirtaş, "Bedirhan'ın sağlık durumu çok iyi. Bu tür olaylarda, yaralının vücudundan kopan herhangi bir uvzu da temiz bir beze sarılarak hastaneye getirilmeli" dedi.

OMÜ Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ahmet Karacalar ise, fındık sezonu nedeniyle çocukların patos makinalarından uzak tutulması gerektiğini söyledi. Doç. Dr. Karacalar, "Çocukların dönen kayışlara merakı var. Aileler, bu konuda dikkatli olmalıdır" diye konuştu. baba Ali Özay Şahin, çocuğunu kanlar içinde görünce, kopan kolu da alıp hastaneye yetiştirdiğini söyledi.

Haberin Devamı