Gazete Vatan Logo

Konuta zam yok 60 bin TL fark var

Konut kredisi faiz oranlarının yüzde 1.23’lere kadar yükseldiği ortamda, konut firmaları henüz zam yapmadıklarını ifade ediyor.

Konuta zam yok 60 bin TL fark var

Konut kredisi faiz oranlarının yüzde 1.23’lere kadar yükseldiği ortamda, konut firmaları henüz zam yapmadıklarını ifade ediyor. Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Feyzullah Yetgin, gayrimenkul sektöründe uzun dönemden beri maliyetlerin arttığını belirterek, “Sektör olarak zammı uzun süredir erteliyoruz, mevcut durum buna izin vermiyor. Her şirketin nakit akışı, durumu farklı. Bu dönemi bu şekilde atlatmamız lazım. Ama sonrasında zam yapılacaktır” dedi.

Fiyatlar artacak

Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal, gayrimenkul sektörünün girdi maliyetleri yükselmesine rağmen fiyatları artırmadığını ifade ederek, “1 yıl önceki fiyatlarla sahadasınız” dedi. Akbal, döviz bulunduran yatırımcılar için ideal bir zaman olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti: “En düşük rakamlarla bakarsak konutlar 60 bin lira daha düşüğüne satılıyor. Belirsizlik çözüldüğünde gayrimenkul fiyatları kesinlikle artacak. Şimdi alım zamanı. Bankaların kredi oranlarının yüksek olmasından dolayı şirketler 60 aya varan vadeyle satış yapıyor. Faiz oranlarını yansıtmadığı için konut ucuz. Konut fiyatlarının bir an önce artması gerekiyor ki biz biraz rahatlayalım.”

Haberin Devamı

Tam anlamıyla alım zamanı
DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, şu anda üreticilerin kârından fedakarlık yaparak banka faizine müşterilerini yönlendirmeden senetli satış yaptıklarını dile getirdi. Uzun zamandır artan maliyetlerin satış fiyatlarına yansıtılmadığını dile getiren Yılmaz, artık bunun sürdürülebilir olmadığını, özellikle yeni projelerde maliyet artışlarının yansıtılacağını vurguladı. Yılmaz, “Böyle bir fırsat 7-8 yıl daha gelmeyebilir. Tüketici için tam anlamıyla şu an alım zamanı. Yüzde 12-15 fiyat artışı olabilir” dedi.