Gazete Vatan Logo

Konuta ‘Millet Bahçesi’ dopingi

11 milyon metrekarelik Atatürk Havalimanı’nın ‘Millet Bahçesi’ne dönüştürülme planı bölgedeki konut fiyatlarını uçurdu. Alana sınırı olan 8 mahallede konut fiyatları yüzde 30 civarında arttı

Konuta ‘Millet Bahçesi’ dopingi

29 Ekim’den sonra İstanbul Yeni Havalimanı’na taşınacak Atatürk Havalimanı’nın 11 milyon metrekarelik alanının ‘Millet Bahçesi’ne dönüştürüleceğini açıklanmıştı. Dünyanın 3’üncü en büyük bahçesi olacak alanın adının duyulması bile bölgedeki konut fiyatlarını hareketlendirdi. Türkiye Veri İşleme Merkezi (TUVİMER) tarafından geliştirilen Tapusor verilerinden hazırlanan araştırmaya göre, açıklamanın yapıldığı 23 Mayıs’tan sonra bölgeye ilgi ciddi oranda arttı.

Şenlikköy zirvede

Özellikle Havalimanı arazisi ile sınırı bulunan 8 mahallede konut fiyatları, ortalama il genelinin çok daha üzerinde artış gösterdi.Buradaki 8 mahallede en yüksek artış yüzde 30.4 ile Şenlikköy’de görülürken, onu yüzde 27.5 ile Basınköy, yüzde 23.8 ile Yeşilköy, yüzde 11.7 ile Ataköy 2-5-6. Mahallesi takip etti. Beşyol’da artış yüzde 7 olurken, Ataköy 3-4-11. Mahallesi’nde yüzde 3.6, Yeşilyurt Mahallesi’nde yüzde 2.1, Ataköy 7-8-9-10. Mahallesi’nde yüzde 1.3 artış gözlendi.

Şehir genelinde yılın ikinci çeyreğinde konut fiyatlarının yüzde 4.8 arttığı görülürken 8 mahallenin 5’inde bu rakamın çok daha üzerinde yükseliş yaşandı.

Haberin Devamı

Dünyada ilk 3’te olacak

Babacan Holding CEO’su Mehmet Babacan, havalimanının karşısında Babacan Port Royal projesinin bulunduğunu anımsatarak, “Millet Bahçesi projesi açıklandıktan sonra satış ofisimizde yoğunluk arttı. 11 milyon metrekarelik Millet Bahçesi, sadece İstanbul için değil Türkiye için de önemli. Dünyada ilk 3’te olacak” ifadelerini kullandı.

Kredi faizleri destekledi

Tapusor Genel Koordinatörü Ömer Türkoğlu, Bakırköy’de konut satışlarındaki artışın Mayıs ve Haziran’da zirve yaptığını belirterek, “Ortalama konut metrekare değerlerinin İstanbul ortalamasının oldukça üstünde seyrettiği Bakırköy’de kredi faizlerinin bu dönemdeki seviyesinin de desteği ile birlikte pozitif bir hava hissedildiğini söyleyebiliriz” dedi.

Bakırköy’de % 20 artış

Bakırköy’de özellikle son 3 ay içerisinde konut satışları ciddi şekilde arttı. Yılın ilk 6 ayında, 2017’nin aynı dönemine göre İstanbul genelinde konut satışları bir miktar da olsa gerilerken, Bakırköy’de yüzde 20 yükseliş görüldü. En önemli artış Mayıs ve Haziran‘da gerçekleşti. Bakırköy’de Mayıs’ta geçen yılın aynı dönemine göre konut satışları yüzde 54, Haziran’da yüzde 45 arttı.

Haberin Devamı